FC De Bilt gelijkwaardig aan koploper

FC De Bilt gelijkwaardig aan koploper

Allereerst. Het zal je maar gebeuren: tien dagen geleden moest de club op zoek naar een nieuw dagelijks bestuur en vijf dagen geleden meldde de hoofdtrainer dat hij al per 1 januari zal stoppen. N.a.v. het eerste onderwerp kan ik melden dat een commissie inmiddels hard op weg is om z.s.m. een nieuw dagelijks bestuur te presenteren. Ons eerste elftal wist na enkele dagen gelijk te spelen tegen de topploeg Huizen, terwijl een overwinning zeker verdiend was.
Het tweede onderwerp; jammer dat de trainer deze beslissing heeft genomen, maar we respecteren zijn keuze. In diezelfde week wist FC De Bilt een andere toptrainer te vinden die het stokje gaat overnemen: Koos van Tamelen. Kort daarna deed het eerste niets onder voor de koploper in de eerste klasse en speelde de ploeg 1-1 uit in Scherpenzeel.
Gaaf om betrokken te zijn bij deze voetbalclub!

door Martin van Veelen.

Dat Scherpenzeel de koppositie had, was op zich voor velen best bijzonder. Lang geleden kwam Scherpenzeel weliswaar uit op het hoogste niveau van de zaterdagamateurs, maar het speelde ook tientalen jaren in de derde en vierde klasse. In seizoen 2012-2013 leek Scherpenzeel de enige concurrent voor ons eerste in de vierde klasse, maar de mannen uit Scherpenzeel redden het bij lange na niet. In 2015-2016 ontmoetten we elkaar weer, ditmaal in de tweede klasse; het waren leuke wedstrijden en we wonnen allebei een keer. En dan ineens komen we elkaar weer tegen, nu in de eerste klasse: koploper Scherpenzeel won de eerste periode en gaat meedoen om het kampioenschap. FC De Bilt zal het moeten doen met de doelstelling: handhaven.

Op 7 december mocht de drager van de rode lantaarn naar de koploper. De wedstrijd in Scherpenzeel begon iets na half drie en het was vanaf het eerste fluitsignaal niet duidelijk dat dit een wedstrijd was tussen de koploper en de ploeg die onderaan staat. De eerste echte kans was voor FC De Bilt, toen Marcel Melissen een verdediger uitkapte en ogenschijnlijk de keeper op het verkeerde been zette, maar de keeper herstelde zich en wist de bal nog net te beroeren tot corner. Daarna enkele goede kansen voor Scherpenzeel en een kopkans voor Koen van Dijk van FC De Bilt. De ruststand bleef op 0-0 steken.

In de tweede helft hadden beide ploegen de kans om de score te openen, maar het duurde totdat FC De Bilt dit helaas aan de verkeerde kant deed. Met heel veel pech tikte onze rots in de branding, Steven van den Berg, de bal niet naast de goal tot corner, maar in de korte hoek. Ongeveer tien minuten voor tijd kreeg een verdediger van Scherpenzeel de bal ongelukkig op zijn arm terwijl hij op de rand van de zestienmeter stond. De arbiter van dienst besloot resoluut en gaf FC De Bilt een penalty die vervolgens door Robin Notenboom prima werd binnen geschoten. Scherpenzeel zag de koppositie gevaar komen en zette nog even aan, maar de Biltse keeper wist het doel verder schoon te houden, hierbij in de 92e minuut geholpen door de lat.

Scherpenzeel moest hierdoor de koppositie afstaan aan WV-HEDW en FC De Bilt kon de rode lantaarn overdragen aan Woudenberg.

Zaterdag 14 december, 14.00 uur: FC De Bilt – Argon

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden