Nieuwjaarsconcert 05 jan 2020 Schutsmantel

Muziek in huis met Artist Pianoduoin Schutsmantel

Op zondag 5 januari 2020 geeft het ensemble Artist Pianoduo een Nieuwjaarsconcert in zorgcentrum Schutsmantel, onderdeel van Warande. Het concert begint om 15:00 uur. Adres: Gregoriuslaan 35, Bilthoven.

Toegang is gratis. Vanaf 14.30 uur wordt koffie en thee geschonken.

Het ensemble Artist Pianoduo, bestaande uit Inés Costales - piano, Martje van Damme - piano, brengt een gevarieerd programma met werken van Ravel, Debussy, Chabrier en Poulenc. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van Schutsmantel georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door … Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Over de musici:

Het Artist Pianoduo ontstond in 2018. De pianisten Inés Costales en Martje van Damme ontmoetten elkaar tijdens de wekelijkse groepslessen van David Kuyken. Beiden woonachtig in Amsterdam deelden ze het plezier in samenspelen en een voorliefde voor Frans repertoire en zodoende besloten ze een pianoduo te vormen.

Martje van Damme (Kampen, 1991) begon met pianospelen toen ze acht jaar was. In 2011 werd zij aangenomen bij de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf waar ze bij Paolo Giacometti studeerde. Na haar bachelor (cum laude) in 2016 werd ze toegelaten voor de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeerde bij David Kuyken. Martje verzorgt tevens solo- en liedrecitals en is actief als repetitor bij diverse koren.

Inés Costales (Gijón, 1990) begon haar piano-opleiding aan de conservatoria van Gijón en Aragón in Spanje. In 2017 behaalde ze het bachelordiploma piano en muziektheorie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze o.m. studeerde bij Martijn Hooning. In hetzelfde jaar werd zij toegelaten tot een nieuw masterprogramma dat een integratie tussen beide gebieden, muziektheorie en uitvoering beoogt. Inés speelt in verschillende kamermuziekensembles.

Meer berichten