Kunstenaars Hanneke van den Bergh, Ellen van der Wal, Esther van Keulen en Diana Buitink van 'Kunst in Bilt'. FOTO: Els van Stratum
Kunstenaars Hanneke van den Bergh, Ellen van der Wal, Esther van Keulen en Diana Buitink van 'Kunst in Bilt'. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Kunst ontdekken bij 'Kunst in Bilt' KiB

door Els van Stratum

Genieten van kunst in hartje De Bilt

Vanaf 11 januari opent Kunstcollectief 'Kunst in Bilt' (KiB) officieel haar deuren voor het publiek.

De Bilt – KIB is een samenwerkingsverband tussen kunstenaars Hanneke van den Bergh, Diana Buitink, Esther van Keulen en Ellen van der Wal. Met de nieuwe expositieruimte willen de dames laten zien dat kunst kijken toegankelijk is voor iedereen. Initiatiefneemster Esther van Keulen liep al langere tijd met het idee een plek te creëren waar kunst in een laagdrempelige sfeer bekeken kan worden.

Esther: "Twee jaar geleden exposeerde ik samen met Ellen bij 'Ruimte voor Kunst' op de Dorpsstraat. De sfeer was er zo fijn en lekker gewoon, geen 'deftige' toestanden die je vaak ervaart in kunsthuizen. Toegankelijk voor iedereen, zelfs voor mensen die niks van of met kunst hebben, maar willen ontdekken. Het idee zelf iets op te zetten bleef, echter was het zoeken naar een geschikte locatie een belangrijk punt. Tot het hoekpand op de Dorpsstraat 34 vrij kwam, de perfecte locatie. Veel mensen kennen de etalage nog wel, gevuld met kunst van onze voorganger. Samen met Hanneke, Diana en Ellen ben ik om de tafel gaan zitten en zijn we onze plannen gaan uitwerken. We gaan alle vier ons eigen werk laten zien en daarnaast expositieruimte verhuren aan andere kunstenaars. Tot eind januari zijn er schilderijen en gedichtenbundels van Iris van Haaren te zien. Hanneke maakt keramische en bronzen beelden, Diana is edelsmid, Ellen maakt schilderijen en zelf maak ik keramische beelden. Verschillende disciplines die elkaar versterken daar houd ik van. We willen er samen een bruisende plek van maken waar mensen in contact komen met de kunstenaar zelf en de kunstenaar ervaart wat de kijker van het werk vindt. Leuke ontmoetingen, gesprekken en verbinding met de bezoekers, daar kijken we in het bijzonder naar uit. We staan samen voor kwaliteit, openheid en authenticiteit. We blijven dicht bij onszelf en doen waar we blij van worden, het maken van kunst om van te genieten".

Kunst in Bilt

Kunstcollectief 'Kunst in Bilt' (KiB) opent op zaterdag 11 januari haar deuren in het sfeervolle hoekpand op de Dorpsstraat 34 in De Bilt met een feestelijke opening. Van donderdag tot en met zondag van 12.30 uur tot 17.30 uur ben je van harte welkom om kunst in een laagdrempelige sfeer te komen proeven. Iedere dag zal een van van de kunstenaars zelf aanwezig zijn om bezoekers te ontvangen. Wees welkom!

Meer informatie vind je op www.kunstinbilt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden