Foto:

Kracht van vrijwilligers (werk)

Edwin Plug - Afgelopen week was de tweede editie van Moving Maartensdijk. Wederom heb ik mogen ervaren hoeveel energie, enthousiasme en organisatiekracht er bij onze verenigingen zit. Het is geweldig om te zien hoe een evenement als Moving Maartensdijk het uiterste in vrijwilligers naar boven haalt. Daarnaast is het mooi te zien hoe de activiteiten jong en oud op een leuke manier samenbrengt. Ik durf met een gerust hart te zeggen, dat Moving Maartensdijk een geslaagd evenement was!

In 2020 gaan we als Stichting Vierstee 2.0 natuurlijk meer bijzondere en samenbindende evenementen organiseren. Op zaterdag 18 april komt er een tweede editie van de 'Smaak van Maartensdijk'. Met presentaties en mogelijkheden tot proeven, geven we onze lokale food-ondernemers u de mogelijkheid om kennis te maken met de meest smaakvolle producten. Letterlijk een heerlijk en culinair evenement! Kijk op www.vierstee.nl voor meer informatie, ook wanneer u als ondernemer wilt deelnemen.

"vrijwilligerswerk is meer dan belangrijk"

In juni staat sportiviteit weer centraal. Op 13 juni zal door onze vrijwilligers namelijk de Fun Run Maartensdijk georganiseerd worden. Deze zal uit drie onderdelen bestaan: Miniparcours - KidsRun - FunRun

Het Miniparcours van 600 m. wordt voor kinderen van groep 1 t/m 4; de KidsRun van 1100 m. voor kinderen van groep 5 t/m 8 en de FunRun voor iedereen vanaf 10 jaar. Dit parcours zal 5 of 10 km zijn. Wilt u meedoen? Begin het nieuwe jaar dan goed! Ga alvast regelmatig een rondje hardlopen. Dan zie ik u in juni graag volledig 'in shape' aan de start verschijnen.

Ook het maandelijks terugkerende evenement 'Aan de Keukentafel' draait volledig op vrijwilligers. Het Vierstee 2.0 pop-up restaurant draait nu een jaar en is een groot succes gebleken. Het brengt mensen samen en verbindt. Vindt u het ook leuk om een keer mee te eten? Kijk dan voor de data, kosten en inschrijving op www.vierstee.nl.

Al onze activiteiten - en tal van andere activiteiten die in het dorp worden georganiseerd - zouden niet mogelijk zijn zonder vrijwilligers. Dankzij de inzet en toewijding van alle vrijwilligers wordt er op allerlei vlakken veel goeds gedaan binnen onze samenleving. Voor een leefbare samenleving is vrijwilligerswerk dus meer dan belangrijk! Namens mij dan ook complimenten aan iedereen die zich op welke manier dan ook vrijwillig inzet voor anderen!

Wist u overigens dat vrijwilligerswerk niet alleen dankbaar, maar ook heel leuk is om te doen? Vraag het de mensen die zich al als vrijwilliger voor welk goed doel dan ook inzetten maar eens! Samenwerken, samen goed doen… het is dé kracht van het vrijwilligerswerk. Doet u in 2020 ook (weer) mee?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden