Nominatie Vrijwilliger van Het Jaar

De Bilt - In de strijd tegen eenzaamheid vraagt de gemeente De Bilt tijdens Mathildedag op 14 maart 2020 aandacht voor vrijwilligers. Vindt u dat iemand in uw omgeving hiervoor in het zonnetje gezet mag worden, geef hem of haar dan op voor de verkiezing van Vrijwilliger van het Jaar. Dit jaar ligt de focus op vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor mensen die zich (soms) eenzaam voelen of een beperkt netwerk hebben. Die inzet kan bijvoorbeeld zijn: een maatje zijn voor iemand met een beperking, iemand ondersteunen bij een ziekte of de laatste levensfase of helpen in een verzorgingstehuis. U kunt uw kandidaat tot 19 februari voordragen door een e-mail of videoboodschap te sturen (a.bovee@debilt.nl) waarin u uw nominatie toelicht en de kandidaat voorstel – zonder dat hij of zij dat mag weten. Zo houden we de verrassing tot op Mathildedag vast.

Mathildedag

Op Mathildedag vieren we dat op 14 maart 1122 de gronden van het huidige De Bilt aan het nieuwe klooster Oostbroek zijn geschonken. Utrecht en Holland maakten toen deel uit van het Duitse Keizerrijk. De schenking geschiedde door de Duitse keizerin Mathilde.

Eenzaamheid van alle leeftijden

Eenzaamheid is landelijk een steeds groter probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Nog eens een op de drie Nederlanders voelt zich matig eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden, maar eenzaamheid komt meer voor onder de alleroudsten. Na de leeftijd van ongeveer 75 jaar kunnen mensen te maken krijgen met een opeenstapeling van verschillende gebeurtenissen die eenzaamheid in de hand werken. Denk aan het overlijden van de partner of andere leeftijdsgenoten, beperkte mobiliteit of minder goed fysiek, cognitief en sensorisch functioneren.

(Bron: www.eenzaam.nl)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden