Foto: Persgroep

Eenheidszondag: nieuw begin

Bilthoven - Zondag 19 januari is de eerste van een reeks oecumenische vieringen in dit jaar. De dienst wordt vanaf 10:30 uur gehouden in de kerk van Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstand (OLV) aan de Gregoriuslaan in Bilthoven.

Voorgangers in deze dienst zijn ds. Marjolein Cevaal-Erbrink en pastor Gerard Weersink.
Aan de viering werkt een projectkoor mee onder leiding van Arie Perk. Irina Boronjenkova bespeelt het orgel en de piano.

Marjolein Cevaal verzorgt de verkondiging, waarin we horen over stenen. "In het eerste geval gaat het over een hart van steen," licht zij toe. "Dit heeft een negatieve betekenis.
God wil dat je geen stenen hart hebt, maar en levend hart! In het tweede geval gaat het over levende stenen. Dat zijn christenen die zich bij Jezus Christus hebben gevoegd. Hij is de hoeksteen. Christenen zijn levende stenen. Zo bouwen zij mee aan het volk van God. Dat moet een levendige gemeenschap zijn! Hoe helpt dit ons om samen eenheid te vinden en meer te beleven aan de eenheid onder christenen? Daar denken we samen over na op deze zondag van de eenheid. Van harte welkom!"
De collecte is bestemd voor de Stichting Tumani Tenda. Zij heeft als doel om maatschappelijke en sociale projecten in en rond de plaats Tumani Tenda in Gambia te ontwikkelen en te ondersteunen. Na de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. De Centrumkerk in Bilthoven en de Maria Christina Kerk in Den Dolder zijn op zondag 19 januari gesloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden