Marianne Benkö exposeert

Bilthoven - KunstindeKelder organiseert van 18 januari tot en met 3 maart een expositie van bijzondere verdures (wandtapijten) van de vermaarde kunstenares Marianna Benkö. Benkö is aan de Hongaarse academie opgeleid in zowel schilderen als handgeweven wandtapijten. In de expositie eert Benkö de lange en rijke geschiedenis van het geweven wandtapijt en komen haar favoriete technieken samen. Benkö verweeft haar innerlijke wereld met de beelden die zij om zich heen ziet. Van een afstand zie je het geheel: constructies van kleur die suggesties opwekken van bossen, bomen, en landschappen. Van dichtbij resoneert het werk en is er onwaarschijnlijk veel te zien.

De vernissage is zaterdag 18 januari om 15:00 uur. Ineke Groen opent de expositie. Anita van Soest (zangeres, trompettiste en theatermaker) en het a capella-trio Bel AMI Muzikale omlijsting verzorgen voor een muzikale omlijsting van de middag. De toegang tot de expositie is gratis.

KunstindeKelder

De galerie bevindt zich in de kelder van de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan 1 in BIlthoven en is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden