Foto: Bea Blauwendraat

Doeslief

Ike Bekking

Blokker Bilthoven gaat sluiten. Dat is jammer en ik zal de winkel zeker missen. Altijd handig voor batterijen, wegwerpbekertjes en dat soort zaken.

Op social media gaat het verhaal dat de huisbaas (de beruchte Lisman) de huur exorbitant heeft verhoogd en dat Blokker 'dat niet pikt' en op zoek gaat naar een andere locatie in Bilthoven.

Eerlijk gezegd vraag ik me dat af want ik denk dat de nieuwe eigenaar van Blokker gewoon geen nieuwe langlopende verplichtingen aan wil gaan voor deze vestiging. Geen vreemde gedachte in deze tijd want het schijnt niet zo goed te gaan met Blokker.

Nu zou Blokker prima op de Kwinkelier passen, maar komt dan wel dezelfde huisbaas tegen, maar goed dat zijn kleinere winkelunits dus wellicht past dat beter binnen het budget.

Wat me van Blokker verbaast is dat deze vestiging vorig jaar nog een enorme facelift heeft gehad: de kelder is gesloten en de lift is verwijderd. Ik zou een moord doen voor een lift… en zij halen 'm zomaar weg…. En zeggen dan de huur op. Dat getuigt niet van een lange-termijn visie. En dan naar Lisman wijzen is niet chic.

Die arme heer Lisman krijgt de Zwarte Piet toegespeeld en loopt jaarlijks naar verluidt 90.000 euro mis. Daar moeten we iets aan doen en daarom heb ik een plan. Ik ben bereid, want ik heb wèl een lange-termijn visie, om dat pandje te vullen, met boeken wel te verstaan. Want mensen worden blij van boeken, en van kunst, en van film en van muziek. We maken er een kleine cultuurtempel van met een mooie Lismankelder. Met een podium en een minibios.

De financiële strop kan ik helaas slechts een beetje verkleinen maar als pleister op de wonde krijgt de naam Lisman een positieve lading en een eigen pagina op Wikipedia: Lisman: weldoener van Bilthoven.

Dus mijnheer Lisman, dit is uw kans: doeslief!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden