Arjan Erkel vertelt over zijn ontvoering in de voorstelling Vrijheid van denken en doen in Theater Het Lichtruim.
Arjan Erkel vertelt over zijn ontvoering in de voorstelling Vrijheid van denken en doen in Theater Het Lichtruim. (Foto: )

Arjan Erkel vertelt in het Lichtruim over zijn ontvoering

Bilthoven - Op vrijdag 24 januari vanaf 20.00 uur vertelt Arjan Erkel het aangrijpende en inspirerende verhaal over zijn ontvoering in de voorstelling Vrijheid van denken en doen in Theater Het Lichtruim. De ontvoering van Arjan Erkel in 2002 door rebellen uit Dagestan en zijn vrijlating twintig maanden later, waren volop in het nieuws. Hij vertelt deze avond niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers. Voormalig Normaal-gitarist Jan Wilm Tolkamp zorgt voor muzikale ondersteuning. Theater Het Lichtruim is te vinden aan het Planetenplein 2 in Bilthoven en de entree bedraagt € 18,-.

Vrijheid van denken en doen

In zijn voorstelling Vrijheid van denken en doen vertelt Erkel hoe hij onder de grond werd vastgehouden in een hok van twee bij anderhalve meter, vol angst en onzekerheid over een goede afloop. Contact leggen en samenwerken met zijn ontvoerders waren zeer belangrijke en moeilijke processen, maar het lukte Erkel langzamerhand zijn situatie te verbeteren, zonder zijn identiteit of idealen te verliezen.

Muziek

Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Erkel troost en steun. Het zingen en neuriën van liedjes vol herinneringen uit zijn leven, gaf hem kracht en energie. In het bijzonder Oerend Hard van de band Normaal werd Erkels houvast, en verbond hem in zekere zin met zijn ontvoerders: op een bepaald moment zongen zij dit nummer fonetisch mee. Niet voor niets neemt Erkel voormalig gitarist van Normaal, Jan Wilm Tolkamp, mee op tournee. Het stond als een paal boven water dat Erkel na zijn gevangenschap weer oerend hard verder wilde leven.

Vrijheid van denken en doen is het prachtige en inspirerende verhaal van Arjan Erkel over het putten van kracht uit het vergroten van mogelijkheden. Een aanrader om zelf ook weer in beweging te komen, om achter verlangens aan te gaan en afscheid te nemen van belemmeringen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden