De tijdelijke expositie van werken van Chantal Riegen is aan de Bosstraat in Driebergen. Op vrijdag- en zaterdagmiddagen is de galerie geopend.
De tijdelijke expositie van werken van Chantal Riegen is aan de Bosstraat in Driebergen. Op vrijdag- en zaterdagmiddagen is de galerie geopend. (Foto: )

'Musicals' van Chantal Riegen

Regio - Vijf jaar geleden is kunstschilder Chantal Riegen overleden op 38 jarige leeftijd. Ze had het Downsyndroom. De Stichting Onbeperkte Kunst heeft de mogelijkheid geboden door kunstschilder Wim Stolwijk om in Driebergen een expositie te organiseren. De expositie vindt plaats in de weekenden van 11/12, 18/19 en 25/26 januari.

"We zijn bijzonder blij en trots om de werken aan iedereen te kunnen tonen. Chantal heeft in haar korte leven zo'n 160 zeer kleurrijke en fantasievolle werken vervaardigd. Aardig detail: meer dan Johannes Vermeer in zijn hele leven heeft geproduceerd. Hij is niet verder gekomen dan 50 kunstwerken", aldus de woordvoerder van de Stichting, Rudolf Riegen.

Chantal tekende en schilderde vooral dolfijnen en scènes uit de musicalwereld. Haar nalatenschap van tientallen kunstwerken is een inspiratiebron voor andere talentvolle mensen met een beperking en de start van een doorlopende activiteit om hen te helpen dat talent te ontwikkelen.

Een expositie die u niet mag missen.Entree is gratis. Er zijn kunstwerken te koop, maar ook het boek met het totale oeuvre door Chantal gemaakt en daarnaast ansichtkaarten en posters.

Atelier Willem Stolwijk

Bosstraat 12a, Driebergen Openingstijden 12.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden