Expositie mw. Tini Haak-van Putten in Oosterlichtkerk

Expositie in Oosterlichtkerk

Tot en met zondag 8 maart 2020 wordt in de Oosterlichtkerk te Bilthoven werk geëxposeerd van de mevrouw Tini Haak – van Putten, gemeentelid in de voormalige Opstandingskerk en overleden op 13 januari 1998.

Bilthoven - Gedurende haar leven heeft Tini Haak veel geschilderd. In het begin heeft zij ook getekend maar haar voorkeur ging uit naar schilderen met olieverf. De jaren 50 en 60 kenmerkten zich door klassieke stillevens en landschappen.

Gaandeweg ontwikkelde zij een eigen stijl. Mooie voorbeelden hiervan zijn sneeuwlandschappen waarin met weinig kleur is gewerkt. Sinds de jaren '80 legde zij zich toe op stillevens in lichte kleuren met voorwerpen van glas.

Ook landschappen bleven een geliefd onderwerp. Zo schilderde zij een serie surrealistische landschappen die zijn gebaseerd op foto's die tijdens vakanties werden gemaakt.

De geëxposeerde werken zijn iedere vrijdag tussen 11.00 uur en 13.00 uur en op zondagmorgen tussen 11.30 uur en 13.00 uur te bezichtigen in de Oosterlichtkerk, Eerste Brandenburgerweg 34, Bilthoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden