Op www.aeresvmbo-maartensdijk.nl staat meer informatie over de Food & Cookingklas. Vrijdagavond 24 januari en zaterdagmorgen 25 januari 2020 is de Open dag.
Op www.aeresvmbo-maartensdijk.nl staat meer informatie over de Food & Cookingklas. Vrijdagavond 24 januari en zaterdagmorgen 25 januari 2020 is de Open dag. (Foto: Louise van den Broek)

Nieuw bij Aeres VMBO Maartensdijk: De Food & Cookingklas

In het komende schooljaar start Aeres VMBO Maartensdijk met de Food & Cookingklas voor leerlingen in klas 1. Naast het normale vmbo programma krijgen leerlingen praktijklessen in koken en ze leren over de producten waarmee ze koken.

Maartensdijk - De Food & Cookingklas is voor leerlingen die echt willen leren koken. Het voedsel dat ze gaan bereiden, kweken ze deels zelf in de moestuin of in de kas van de school. De leerlingen gaan aan de slag met de basistechnieken van koken, zoals snij- en bereidingstechnieken. Ze leren een drie-gangen menu te bereiden. Per thema wordt ingezoomd op andere vaardigheden, zoals patisserie. Of ze gaan op bezoek bij een echte kok of bakker. In de Food & Cookingklas zit de theorie verwerkt in de praktijklessen. Zonder een goede theoretische achtergrond kunnen leerlingen geen praktijk volgen, dus gaat dit hand in hand.
Willen leerlingen na het vmbo verder gaan in food en/of horeca dan zijn daar goede doorstroommogelijkheden voor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden