Sponsor van de KNVB; Cavallaro Napoli

Wellicht heb je wel eens van het merk gehoord, Cavallaro Napoli. Cavallaro is een Italiaans merk van Nederlandse bodem met een stoere look. De shirts van Cavallaro kun je herkennen aan de hoge kragen en unieke prints. Daarnaast zijn er vele details in elk shirt verwerkt, wat elk Cavallaro shirt een uniek overhemd maakt. Elk shirt van het merk heeft een Italiaanse pasvorm, dat betekent getailleerd. Daarnaast is Cavallaro Napoli dé trotse sponsor van de KNVB. Benieuwd naar hoe het merk is begonnen? Lees dan verder.

sponsored content

Cavallaro Napoli; de sponsor van de KNVB

Cavallaro is sinds 2018 de trotse sponsor van de KNVB. Tevens sponsort het Cavallaro de Nederlandse voetbalclub AZ en is het merk gekozen als officiël formal wear partner van de Engelse voetbalclub Arsenal. Van 2018 tot en met 2023 zal Cavallaro naast de gehele directe staf, ook de spelers van het heren- en dameselftal voorzien van een geheel op maat gemaakte outfit. De reden waarom de KNVB gekozen heeft voor Cavallaro Napoli is door de kwaliteit, de passie voor het vak en de eerdere ervaringen met voetbalclubs. Hier is Guiseppe, de eigenaar, dan ook zeer trots op.

Het ontstaan van Cavallaro

Het merk is in 1999 opgericht door Guiseppe Cavallaro. Guiseppe is half Nederlands en half Italiaans. Toen Guiseppe nog een klein jongetje was, is de liefde voor mode al ontstaan. Op jonge leeftijd begint hij met het maken van zijn stropdassen. In eerste instantie verkoopt hij de dassen aan vrienden en familie. De eerste collectie stropdassen wordt vervolgens getoond in Napels. Al snel sloegen de stropdassen aan bij het grotere publiek. Het merk is geboren. Vanaf 2003 is Cavallaro begonnen met het produceren van overhemden. 

De overhemden van Cavallaro zijn gemaakt in Italiaanse stijl. De ontwerpen zijn vernieuwend en vaak met opvallende prints. Het logo van Cavallaro is geborduurd op de rechtermouw en de relatief hoge kragen maken het shirt af. Het Italiaanse ontwerp bleek een succes te zijn bij de herenmode liefhebber. Elke collectie is zeer populair onder de mannen.

De colberts en pakken

Pakken en Italianen horen bij elkaar. Een goed zittend pak mag niet ontbreken uit de heren kledingkast. De colberts en pakken van het merk zijn anders dan de meeste pakken. Dit komt door de unieke kenmerken, de details en de input van klanten. Voor de wintercollectie gebruikt Cavallaro 100% wol, zodat het pak niet te dun is. In de zomer wordt er een mix van katoen gebruikt. Het materiaal polyester gebruik het merk niet. Pakken gemaakt van polyester kunnen synthetisch aanvoelen. Tevens hebben de colberts en kostuums een viscose voering. De viscose voering helpt tegen het transpireren.

Met de kleding van Cavallaro weet je dat je goed gekleed de deur uit gaat. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in kledingstuk van Cavallaro? Kijk dan op overhemden.com. De meeste overhemden van Cavallaro Online. Of kies uit één van de nieuwe pullovers van Cavallaro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden