Afbeelding

Naïef?

14 juni 2023 om 12:19 Overig

Ik las in de Vierklank dat de gemeente de begroting moet aanpassen. Tja, bijsturen is soms nodig! Vervolgens verscheen er een suggestief artikel in het AD over onze gemeente en het niet-doorgaan van plannen………

Onderstaand stukje had ik al geschreven, en tòch laat ik het staan!

Onlangs had ik het voorrecht om met man en zoon een week in New York tussen al de ‘grote jongens en meisjes’ rond te lopen. Ongelooflijk. De mannen keken met veel belangstelling naar de wolkenkrabbers in aanbouw, spraken over de aardbodem, spankabels en fundering en mijn gedachten dwaalden af naar het mooie Bilthoven waar men de opdracht heeft voor 1.000 woningen te zorgen.

Woningen voor starters en voor ouderen, voor mensen met een klein budget en mensen met een groter budget. Voor mensen die graag hun vrijstaande huis willen verlaten maar geen alternatief in Bilthoven vinden en daar juist wel willen blijven wonen. Tja het moet uit de lengte of uit de breedte en anders de hoogte in. Ik weet dat er tegenstanders zijn voor hoogbouw maar vraag me toch echt af of het kwaad kan om bijvoorbeeld op de ‘Driehoek’ een goed doordachte en fraai ontworpen ‘wolkenkrabber’ neer te zetten.

Nouja het hoeft helemaal geen ‘wolkenkrabber’ te zijn, dat is namelijk echt heel hoog. Maar zo’n gebouw waartegen je ‘WOW’ zegt, waar je bewonderend naar kijkt en waar het omheen heel groen en ruimtelijk is. Een plek die ruimte biedt aan starters en ouderen, waar je onder kunt parkeren en toch ook nog onderdoor kunt lopen…

.Eén ding is zeker, we moeten verder, we moeten door en dat betekent dat er gedacht moet worden in oplossingen en niet in bezwaren en problemen. Dit schrijven is dus echt bedoeld om hen die voor deze keuzes staan een hart onder de riem te steken. Graag spreek ik mijn respect uit voor de mannen en vrouwen die deze klus moeten klaren en alles uit de kast halen om De Bilt vooruit te helpen!

Ondanks de verontrustende berichten!

Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie