BZC Brandenburg pakte op de valreep een punt in de ontmoeting thuis tegen BZ&PC uit Bodegraven.
BZC Brandenburg pakte op de valreep een punt in de ontmoeting thuis tegen BZ&PC uit Bodegraven. (Foto: )

Gelijkspel in waterpolo-kraker

Dit weekend troffen de waterpoloers van BZC Brandenburg voor de tweede keer dit seizoen BZ&PC uit Bodegraven. Dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden bleek wel aan de uitslag die in Bodegraven op het score bord stond (14-12).

Bilthoven - Het eerste part begonnen de bezoekers sterk met het maken van een strafworp en een goede goal uit de manmeer. Na de 1-3 stand op het scorebord begon Brandenburg steeds meer aan te dringen. Binnen anderhalve minuut was de 1-3 achterstand omgedraaid naar een 4-3 voorsprong voor de Bilthovense mannen. Jari Krijgsman schoot voor BZ&PC de 4-4 binnen en zo eindigde de eerste periode in een gelijk spel.

De tweede periode ging gelijk op en was een echt gevecht op wilskracht voor beide teams. De U20 die aan beide kanten werden gegeven werden niet goed afgemaakt. Brandenburg ging met een treffer minder (6-7) de rust in. In de derde periode werd de stand in het voordeel van de thuisploeg omgebogen. Brandenburg vond in deze periode drie keer het net. De stand na het derde part was met 9-8 in het voordeel van de thuisploeg.

In de vierde periode bouwde Brandenburg de stand uit naar 10-8. Vervolgens waren het de bezoekers die twee keer scoorden. Nadat Brandenburg een manmeer miste nam de Bodegraafse coach Herman van Tongerloo een time-out om zelfs de keeper naar voren te sturen om "vol voor de winst" te gaan.

Met nog 17 seconden op de klok leek dit plan te werken en keken de mannen uit Bodegraven tegen een 10-11 voorsprong aan en leek de winst mee naar huis te gaan nemen. Dat het plan om de keeper mee te sturen zo goed werkte zag Brandenburg ook en die deed hetzelfde. Met nog drie seconden kwamen ze met de man extra in het water tot scoren en is de definitieve uitslag een 11-11 gelijkspel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden