Provinciale voorronde Op Weg naar het Lagerhuis 2020

Het wordt op komende vrijdag volle bak in het Huis van de Provincie. Daar vinden de provinciale voorrondes van Op Weg naar het Lagerhuis plaats. Twintig scholen voor voortgezet onderwijs doen dit jaar mee, waaronder De Werkplaats Kindergemeenschap en Het Nieuwe Lyceum uit Bilthoven.

Bilthoven - Op Weg naar het Lagerhuis wordt al sinds 1997 gespeeld in alle provincies, georganiseerd door BNNVARA en het Debatbureau. In diverse debatvormen nemen telkens twee scholen het tegen elkaar op, net zo lang tot er een winnaar per provincie is.

Naast de debatwedstrijd, zijn er ook deelnemers die meedoen met de V-rede. Een speech die maximaal 2,5 minuut mag duren en waarbij degene die de rede uitspreekt iets vertelt dat hem of haar sterk raakt of inspireert. De wedstrijden en de redes worden telkens door verschillende drietallen juryleden gejureerd. De juryleden komen van diverse maatschappelijke organisaties. Dit jaar doen niet alleen statenleden, maar ook gedeputeerden mee.

Provinciale winnaars van Op Weg naar het Lagerhuis en van de V-rede spelen door totdat zij afvallen of de landelijke ronde winnen. De landelijke finale wordt op de televisie uitgezonden door BNNVARA. De landelijke winnaars krijgen als prijs een reis naar New York met een bezoek aan de Verenigde Naties. Belangstellenden zijn welkom bij de halve finales om 15:00 uur en de finale om 15:30 uur in de Statenzaal van het Huis van de Provincie, Archimedeslaan 6 in Utrecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden