De Julianakids hebben veel plezier in het biologische voedselbos. Rotary Zandzegge en filosoof Lammert Kamphuis dragen een deel van de opbrengst van de lezing af aan dit voedselbos.
De Julianakids hebben veel plezier in het biologische voedselbos. Rotary Zandzegge en filosoof Lammert Kamphuis dragen een deel van de opbrengst van de lezing af aan dit voedselbos. (Foto: )

Rotary Zandzegge en filosoof laten voedselbos groeien . . .

Het voedselbosje in aanleg, naast de Julianaschool in Bilthoven, heeft er een sponsor bij. Op 11 maart houdt filosoof Lammert Kamphuis een lezing voor Rotary Zandzegge en publiek.

De Bilt - De opbrengst van de verkochte kaarten gaat naar twee goede doelen: de bouw van het Mauritshuys voor A.L.S. patiënten De Bilt en het biologisch voedselbosje naast de Julianaschool Bilthoven.

Directeur van de school Ella Prins: "we hebben flink tuinwerk gedaan, want dan zien we snel eetbare bessen, kruiden en zoete appeltjes. Het bosje levert ook educatief voedsel. Kinderen leren hoe groenten en fruit groeien en hoe je de tuin verzorgt. Ze vragen er in te mogen werken en voelen zich verantwoordelijk. Dit initiatief gaat jaren mee. Gereedschap, zaden en begeleiding gaan geld kosten. Geweldig als Zandzegge zich daarvoor inspant met de lezing op 11 maart."

Lammert Kamphuis is een veelgevraagd spreker, ook door jongeren zeer gewaardeerd. Op het Lowlands festival wist hij ze zeer te boeien met z'n filosofische benadering van "tegendraadsheid". Programma lezing te Van der Valk Hotel in De Bilt: 19.45 uur ontvangst, 20.15 uur lezing, 21.30 napraten met glaasje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden