Van links naar rechts: Els Brouwers, Conny de Swart-Roodakker, Jeroen den Uyl en Pieter Boshuis. GEFELICITEERD!
Van links naar rechts: Els Brouwers, Conny de Swart-Roodakker, Jeroen den Uyl en Pieter Boshuis. GEFELICITEERD! (Foto: )

'Twee dagen om verjaardag te vieren'

Schrikkelkinderen zijn jarig op 29 februari. Er zijn op 29 februari dit ongeveer elfduizend Nederlanders jarig. De kans dat je geboren wordt op schrikkeldag is 1 op 1.461.

Door Edith Op de Woerd

De Bilt - Een ‘gewoon’ jaar telt 365 dagen, maar eens in de vier jaar is het schrikkeljaar. Zo’n jaar telt 366 dagen, 29 februari is dan die extra dag. Schrikkeljaren zijn altijd de jaren die deelbaar zijn door vier, behalve de eeuwjaren. Die hebben alleen een schrikkeldag als ze deelbaar zijn door 400. Het jaar 1900 was dus geen schrikkeljaar, maar 2000 wel. En dit jaar is het dus ook weer een schrikkeljaar.

Enkele schrikkelkinderen binnen onze gemeente die wij, namens de redactie, van harte feliciteren:

Conny Roodakker (1960) “Op de zestigste dag van dit jaar word ik 60 jaar”

De Bilt - Conny vindt het fijn om een schrikkelkind te zijn: “Als je ècht jarig bent, is het ook echt een bijzondere dag.” Conny ziet het dit jaar als een nog specialere dag: “Op de zestigste dag van dit jaar, word ik 60 jaar. Daarom geef ik een groot feest met meer dan zestig gasten.”

Els Brouwers-Nieuweling (1948) “Mijn kleinkinderen zijn bijna ouder dan ik”

Bilthoven - Els is ook blij met haar aparte geboortedag. Els: “Als schrikkelkind blijf je altijd jong. Ik ben geboren in 1948 en word dit jaar dus 18 jaar. Mijn kleinkinderen zijn bijna ouder dan ik...” In de niet schrikkeljaren viert Els haar verjaardag op 28 februari: “tenslotte ben ik in februari geboren.”

Jeroen den Uyl (1960) “Ik mag nog steeds geen alcohol drinken”

Groenekan - Jeroen vindt het prima om op 29 februari geboren te zijn. Jeroen: “ ik heb altijd twee dagen waarop ik mijn verjaardag kan vieren”. Heel bijzonder is het dat Jeroen ooit een andere Jeroen tegengekomen die ook op 29 februari verjaart. Wat deze 60 jarige (of 15-jarige?) heel vervelend vindt, is dat de leeftijd waarop alcohol gedronken mag worden, is verhoogd, “nu moet ik wel heel oud worden om die leeftijdsgrens te halen.”

Pieter Boshuis (2008) “Ik ben twee, bijna 3 jaar oud”

Groenekan - De ouders en grootouders van Pieter vinden het leuk om Pieter op zijn twaalfde (of derde) verjaardag te verassen met een stukje in de krant. “Pieter is een vrolijke, behulpzame en spontane jongen en verdient het wel om een keer in het zonnetje gezet te worden.”

Pieter help graag op de boerderij waar hij woont met de verkoop van haardhout. ”Als klanten hem dan vragen hoe oud hij is, antwoordt hij: “Twee, bijna drie jaar”. Niet iedereen begrijpt het grapje direct, maar het levert leuke reacties op en de klanten vergeten het nooit meer.”

“Als schrikkelkind blijf je altijd jong.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden