Rioolinspectie langs provinciale weg in De Bilt

Op 26 februari is aannemer Van der Velden Rioleringsbeheer in opdracht van de provincie Utrecht gestart met het reinigen en inspecteren van de riolering.

De rioolinspectie vindt plaats langs de Koningin Wilhelminaweg/Tolakkerweg (N417) tussen de kruising met de Nieuwe Wetering (N234) in Maartensdijk en de provinciegrens met Noord-Holland. De werkzaamheden die op de rijbaan plaatsvinden, worden uitgevoerd buiten de spits. Op die manier blijft de hinder voor het verkeer beperkt. De werkzaamheden duren tot en met 27 maart a.s.

De riolering bestaat uit inspectieputten, kolken en afvoerleidingen. Deze worden gereinigd en geïnspecteerd. Doel van de inspectie is inzicht te krijgen in de technische staat van de riolering zodat een onderhoudsplanning gemaakt kan worden voor de toekomst. 

Tijdens de werkzaamheden versmalt de aannemer ter plaatse de rijbaan tussen 09:00 en 15:30 uur. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer beurtelings langs de werkzaamheden te leiden. De reinigingswerkzaamheden kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen. Alle aanliggende panden blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Evenals het doorgaande verkeer, kan ook het openbaar vervoer gewoon doorgang vinden. Fietsers kunnen zonder hinder het fietspad/de parallelweg gebruiken.

Wilt u op de hoogte blijven? Volg @werkaandewegutr op Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden