Het bestuur, Floor Cornelissen, Henk van Capelle, Marielle Cornelissen, Corine van der Sluijs en op de voorgrond initiator Vincent Cornelissen
Het bestuur, Floor Cornelissen, Henk van Capelle, Marielle Cornelissen, Corine van der Sluijs en op de voorgrond initiator Vincent Cornelissen (Foto: ALS Lenteloop)

Lustrum ALS Lenteloop naar 1 miljoen

De Rabobank ALS Lenteloop is een actie in Bilthoven waarbij hardlopers en wandelaars diverse afstanden kunnen afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. De deelnemers laten zich sponsoren om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar en medicatie voor ALS. In 2020 komt de bijdrage ten goede aan het onderzoek TRICALS (cure) en aan het Maurits Huys ten behoeve van care.

Informatie over inschrijven en doneren vind je op www.alslenteloop.nl

Voor de vijfde maal vindt dit jaar op tweede Pinksterdag de Rabobank ALS Lenteloop plaats. Een mooie gelegenheid eens terug te blikken op de doelen die inmiddels zijn bereikt en een tipje van de sluier op te lichten van wat er 1 juni aanstaande op het menu staat.

De opbrengst van de afgelopen 4 lentelopen is samen bijna 8 ton. Een mooi streven om in dit lustrumjaar met alle inschrijvingen en donaties de 1 miljoen te halen. Vincent Cornelissen, initiatiefnemer van de ALS Lenteloop en zelf ALS patiënt heeft er alle vertrouwen in dat dit doel bereikt gaat worden.

Vincent: “75% van de opbrengst wordt besteed aan onderzoek naar oorzaak en therapie, CURE. TRICALS, de opvolger van Tryme is een project dat erop is gericht door middel van internationale samenwerking tussen verschillende onderzoeksinstituten sneller de oplossing voor ALS te vinden. Denk aan het vinden van de oorzaak van ALS en de aanpak van medicijnonderzoek. Met de opbrengst van dit jaar wordt een digitaal platform opgezet waar alle uitkomsten van onderzoeksgegevens bij elkaar komen en zo verder onderzoek bevordert. 25% wordt besteed aan CARE, verbetering van zorg voor ALS patiënten en hun verzorgers. Dit jaar gaat een groot deel van de opbrengst naar de oprichting van het Maurits Huys in De Bilt." De kosten voor het evenement worden volledig gesponsord, dat betekent dat de gehele opbrengst wordt besteed aan CURE en CARE voor ALS. Op bijgaande foto ontbreken bestuursleden René van der Velden en Annabel Cornelissen. Voorzitter Corine van der Sluijs: “Een bijzonder tintje krijgt de Lenteloop dit jaar met een Funwalk en Funrun door bijzondere locaties, culinaire- en muzikale verrassingen onderweg. 2 locaties zijn inmiddels bekend, de OLV kerk en de Aeres MAVO. Via social media en onze website binnenkort meer info over de locaties. En natuurlijk zijn we benieuwd welke school dit jaar de scholencompetitie gaat winnen. Net als voorgaande jaren beloven we er met alle deelnemers en vrijwilligers weer een groot feest van te gaan maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden