Op 12 maart om 20:00 uur komt Hooymeijer zelf naar de Bilthovense Boekhandel. vertelt hij over het karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid van de Duitse Reiger en andere niet-bestaande Vogels van Europa.
Op 12 maart om 20:00 uur komt Hooymeijer zelf naar de Bilthovense Boekhandel. vertelt hij over het karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid van de Duitse Reiger en andere niet-bestaande Vogels van Europa. (Foto: )

Niet-bestaande vogels spotten

In de kelder van de Bilthovense Boekhandel op de Julianalaan zijn vanaf 7 maart “De Duitse Reiger en andere niet-bestaande Vogels van Europa” te bewonderen. Het zijn werken uit de wondere vogelwereld van beeldend kunstenaar en schrijver O.C. Hooymeijer.

In Hooymeijers wondere vogelwereld draait alles om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid. Een wereld waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn en waar het motto geldt: “het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn.”

Hooymeijer exposeert in KunstindeKelder diverse vogels uit zijn boek ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’. Dit boek werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs uitgeroepen tot een van de vijf beste natuurboeken van 2019 en de Volkskrant nam het boek op in de lijst van beste boeken van 2019. De expositie wordt zaterdag 7 maart om 16:00 uur geopend door schrijver Willem Hendrik Gispen.

Op 12 maart, 20:00 uur komt Hooymeijer zelf naar de Bilthovense Boekhandel. Tijdens zijn lezing vertelt hij over het karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid van de Duitse Reiger en andere niet-bestaande Vogels van Europa. Ook de bijbehorende ‘Volksvogelwijsheden’ komen uitgebreid aan bod. Na de lezing zijn Hooymeijers boeken te koop en kunnen desgewenst gesigneerd en voorzien worden van een exclusieve, niet-bestaande vogel.

De expositie is gratis te bezoeken. De toegangsprijs voor de lezing is 7,50. Reserveren kan via info@bilthovenseboekhandel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden