Gert Biljard voort actie voor een AED in Bilthoven-West.
Gert Biljard voort actie voor een AED in Bilthoven-West. (Foto: Gert Biljard)

Samen levens redden in Bilthoven-West; doe je mee ?

"Een paar weken geleden heeft een vriend van mij een hartstilstand gekregen. Hij heeft het geluk gehad dat er snel burgerhulpverleners ter plaatse waren die konden reanimeren en er een AED kon worden ingezet. Dit heeft waarschijnlijk zijn leven gered en mij aan het denken gezet. Het bleek al gauw dat er in onze buurt geen AED aanwezig is. Ik dacht direct dit moet veranderen", gaf Gert Biljard aan.

Bilthoven - Gert Biljard is een actie gestart om geld in te zamelen voor een AED in onze buurt. Bilthoven-West (omgeving Planetenbaan, Kometenlaan). Hiermee wordt de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen, vergroot.

1. Ga naar BuurtAED.nl en zoek de actie: Bielalaan, 3721 Bilthoven
2. Kies Doneer nu en bepaal jouw bijdrage
3. Doneer met naam of anoniem
4. Betaal eenvoudig via iDeal

Waarom een AED actie?

"Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED is een apparaat dat met een schok het hart weer aan het pompen kan brengen bij een hartstilstand. In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen, vinden wij", aldus de initiatiefnemer.

"Elke week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwachts, in of om het huis. Binnen zes minuten reanimeren en een AED gebruiken, verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Een ambulance is er vaak niet op tijd. Met een BuurtAED maken wij onze buurt dus veiliger".

Het BuurtAED-pakket

Met deze actie wordt geld voor een totaalpakket ingezameld met:

-Philips HeartStart FRx AED
-Stevige buitenkast en pincodeslot
-Vijf jaar onderhoud en service

Het geld inzamelen wordt via het crowdfunding platform BuurtAED.nl. gedaan. BuurtAED.nl is een initiatief van de Hartstichting en Philips, om Nederland (hart)veiliger te maken.

Met een speciale bijdrage van Philips wordt er een korting van 1007 euro verleend. Er is nog 1660 euro nodig.

De BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur in de wijk. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. Zodra iemand in de buurt 112 belt bij een hartstilstand worden dan burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden