Foto: Biki W

Muziektheaterfestival Histories 2020 komt eraan

Vijf nieuwe locaties in de gemeente, met vijf nieuwe, historische verhalen. Op 18 en 19 april vindt het festival weer plaats.

Regio - Na het succes van de eerste editie van HiStories in 2019, zijn de spelers weer druk aan het repeteren voor de nieuwe scenes. Bezoekers kunnen alle vijf de korte theaterproducties zien tijdens hun ronde langs de historische locaties. Zo vertelt Theater in ’t Groen het verhaal van het Verloren Kerkhof in Bilthoven. Dat doen ze samen met Tango La Zapada, in ‘The last tango’. Tussen de bomen van het Leijense bos, was ‘Het Verloren Kerkhof’ vanaf de 2e helft van de 19e eeuw tot aan de Tweede Wereldoorlog de plek waar degenen werden begraven voor wie geen plek was op een van de christelijke begraafplaatsen in de gemeente. De zwervers, de alcoholisten, de onaangepasten, maar ook –gedurende de Tweede Wereldoorlog- enkele joodse onderduikers die bezweken waren aan ziekte of honger. Van een paar van hen weten we nog de namen, maar veel zijn vergeten in de tijd.

Theater in ‘t Groen en Tango La Zapada brengen met ‘The last tango’ een ode aan hen wiens dood vergeten is, aan allen die zijn gestorven zonder een fysiek spoor na te laten; van de vluchteling die de oversteek naar Europa met de dood heeft moeten bekopen tot de oorlogsslachtoffers die voor eeuwig verdwenen zijn.

Meer informatie en kaartverkoop via www.hetweeshuisvandekunst.nl/agenda

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden