Ike Bekking
Ike Bekking (Foto: Bea Blauwendraat)

SAMEN

Geven is het nieuwe krijgen! Ja dat las ik eens, enige jaren geleden, en ik begreep meteen wat daarmee bedoeld werd. Het is een beetje hetzelfde als ‘eerst zaaien en dan oogsten’ . Dat lukt natuurlijk niet altijd maar heel toevallig kunnen we er allemaal de vruchten van plukken, deze Boekenweek.

Annejet van der Zijl schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk en dan wil je als boekhandel niets liever dat Annejet in de Boekenweek naar je winkel komt. Omdat ik er van uit ging dat het voor een kleine boekhandel als de mijne kansloos was heb ik niet eens de moeite genomen om me aan te melden. Maar daar was Bea van de Bieb! Met Bea heb ik al heel wat leuke evenementen georganiseerd en zij werd helemaal niet gehinderd door een Calimero-gevoel en trok de stoute schoenen aan.

Jammer, we maakten geen kans.

Tot enige weken later de telefoon ging en Bea mij belde met de mededeling dat er een avond met Annejet uitviel en dat ze nu alsnog naar ons kon komen. Bepaald geen koopje en we moesten meteen beslissen. Zo’ n kans wilden we natuurlijk niet laten lopen maar ja de zaal van het Lichtruim was al bezet en de Kelder onder de boekhandel is op woensdag ook bezet.

Dan is het fijn dat je vrienden hebt, dat je jaren hebt geïnvesteerd in een goede relatie met de mensen in je omgeving en dus ook met de Woudkapel, waar bestuursleden rondlopen die je kent en die je wat gunnen. En zo kwam het dat we met één van de dames van de Woudkapel de mogelijkheden over kaartverkoop, koffie, microfoon en dergelijke bespraken. We deelden onze zorgen over de financiële kant van het evenement en kwamen tot een hele fijne afspraak.

Ik ben heel trots op deze samenwerking tussen de Openbare Bibliotheek, de Stichting Woudkapel met ANBIstatus, dat wil zeggen ‘ het algemeen nut beogend’ en de onafhankelijke zelfstandige Boekhandel.

Zie je wel: Samen sta je sterker!

Ike Bekking

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden