Virtuele PKN-kerk

De Bilt - Al jaren zendt de wijkgemeente haar diensten zondags om 10.00 uur en om 19.00 uur uit op RTV De Bilt (Ziggo zender 43), vaak wisselend met de eigen wijkpredikant ds. Hugo Dankers of gastpredikanten. Een uitzending zonder kerkgangers in een lege kerk vraagt echter om een nieuwe vorm. Ds. Dankers zal de eerste drie zondagen voorgaan in de uitzending. De eerste uitzending vond zondag plaats en trok direct enkele honderden kijkers.

Het is een compact moment van gebed, Bijbellezen en muziek. Door de actualiteit raken woorden als vanzelf, ontstaat er bemoediging, maar ook bezinning in waar we de houvasten in ons leven vinden. Liederen worden door pianist en fluitist of organist gespeeld en de tekst wordt op het scherm getoond. De uitzending wordt zondag om 10.00 uur via RTV De Bilt (Ziggo zender 43) en op internet met een YouTube-kanaal (http://youtube.com/user/DorpskerkDeBilt/live) uitgezonden.

Daarnaast wordt er komende woensdag om 19.30 uur een korte gebedsdienst uitgezonden waarin de Dorpskerk virtueel openstaat voor een moment van bezinning en rust, voor het ontsteken van een licht als een gebed.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de uitzendingen op afstand mee te maken. Reageren kan eventueel via de contactmogelijkheden op de website van de Oosterlichtkerk of de Dorpskerk. Zie ook de Dorpskerk website (https://dorpskerkdebilt.nl) voor hyperlinks en actuele informatie over de uitzendingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden