What Els
What Els (Foto: Els van Stratum)

What Els: Beeldbellen als alternatief

Lieve Peter, ik kreeg van jouw een lange mail waarin je schrijft hoeveel pijn het je doet dat je op dit moment je ouders niet kunt bezoeken, omdat bezoek in het zorgcentrum waar ze wonen voorlopig niet is toegestaan. Ik begrijp je verdriet volledig. Enorm fijn voor jullie dat er wel contact mogelijk is middels beeldbellen en de medewerkers je ouders hierbij willen helpen. Zo kun je toch met je ouders in contact blijven en ze ook nog zien. Ik wens je veel sterkte en vooral gezondheid toe.

Dat beeldbellen is een geweldige uitkomst nu, het nieuwe socializen en het is nog veilig ook. Ik heb zelf de afgelopen dagen al heel wat uren op deze manier contact gehad met mijn vrienden en familie. Deze week zou ik op bezoek gaan bij een vriendin. Dat ging helaas niet door. Dus hebben we het bezoekje gedaan met beeldbellen, een prima alternatief. Met een flesje wijn binnen handbereik waren we zo een paar uur verder. Ik kreeg zelfs een rondleiding door haar huisje aan het water. Mijn agenda raakt inmiddels aardig vol met beeldbel afspraken.

Van Claudia kreeg ik een mail over het eenzame gevoel en het gemis van fysieke aanraking. De term 'huidhonger' is wel toepasselijk, zeker voor degene die alleen zijn. Ik heb voor jou een goeie tip Claudia. Schaf een elektrische deken aan. Zet deze een half uur voor je naar bed gaat op standje 'loei-heet'. Als je dan in bed stapt is het dekbed lekker warm. Dat voelt letterlijk als een warme 'omhelzing'. Natuurlijk mis ik het fysieke contact ook. Het aanraken is een gemis, vooral een fijne knuffel. Een schrale troost, maar met jou en mij een heleboel andere mensen die dit ook missen. Het heeft geen zin om vol te lopen van zelfmedelijden. Ik kan wel janken als ik aan mijn trip naar New York denk samen met mijn dochter die nu niet door kan gaan. Ik troost me met de gedachte dat niet alleen Nederland, maar de hele wereld plat ligt, de keiharde realiteit. Die reis gaat er komen, maar dan op een ander tijdstip. Ga heerlijk fantaseren en wegdromen naar andere oorden en doe dit bij voorkeur als je onder je warme 'omhelzing' ligt.

bcwhatels@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden