Rotary-lid Remco Schrijver heeft zojuist een maaltijd, paaseitjes en viooltjes bezorgd namens het Ouderendiner. (Foto: pr)
Rotary-lid Remco Schrijver heeft zojuist een maaltijd, paaseitjes en viooltjes bezorgd namens het Ouderendiner. (Foto: pr) (Foto: )

Rotary-leden bezorgen ouderen driegangen diners

De Bilt - 
Ruim 40 ouderen in de gemeente De Bilt zijn afgelopen donderdag verrast met een driegangen maaltijd aan huis. De bezorgers waren leden van Rotaryclub De Bilt-Bilthoven, die normaal gesproken op donderdag hun vaste clubavond houden. Van der Valk Hotel De Bilt heeft voor de bereiding van de smakelijke gerechten gezorgd.

“Door de huidige Corona beperkingen kan onze wekelijkse bijeenkomst uiteraard niet doorgaan”, aldus Gert-Jan Sikking van de Rotaryclub. “Binnen onze groep is toen het idee ontstaan om gezamenlijk iets nuttigs te organiseren voor ouderen in onze gemeente.”

Ouderendiner

Van der Valk Hotel De Bilt nodigt jaarlijks tegen kerst een groot aantal veelal geïsoleerde senioren uit voor het zogenaamde Ouderendiner. Omdat Rotaryleden dan de bediening op zich nemen, kwam de samenwerking met Van der Valk snel tot stand. Voorts is de Stichting Met Je Hart aangehaakt. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare ouderen, een groep die zeker met de huidige sociale beperkingen het risico loopt te vereenzamen.

Zo stonden donderdag 18 bezorgers rond half zes klaar om via een strak schema de maaltijden bij het restaurant aan te nemen en te bezorgen. De chauffeurs moesten snel de weg op om de diners warm aan te kunnen reiken. Als kers op de taart, of eigenlijk de appelmoes in deze kringen, werden nog zakjes paaschocolaatjes en voor iedereen een fleurig viooltje aan de bezorgers meegegeven.

Zeer positief

“De reacties van de ouderen waren zeer positief”, vertelt Sikking. “Sommige mensen gaven aan al dagenlang niemand te hebben gezien. De uitgebreide maaltijd was een enorme verrassing, een dame beweerde er meerdere dagen mee vooruit te kunnen.”

Zo zorgt deze bijzondere tijd met zijn vele beperkingen ook tot mooie nieuwe lokale initiatieven en samenwerkingen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden