In de voedselbankwinkel vullen gastvrouwen tijdens de uitgifte een tas met verse producten voor de afnemer. Afnemers komen nu niet in de winkel. (Foto: Voedselbank)
In de voedselbankwinkel vullen gastvrouwen tijdens de uitgifte een tas met verse producten voor de afnemer. Afnemers komen nu niet in de winkel. (Foto: Voedselbank)

Hulp voedselbank gaat door onder, anders dan anders

De Bilt - De voedselhulp van Voedselbank de Bilt gaat door ondanks de coronacrisis. Dat kan door strenge veiligheidseisen waar iedereen zich aan moet houden. Zo zijn er zo weinig mogelijk medewerkers aanwezig, moeten alle aanwezigen, binnen en buiten, afstand van elkaar houden en zijn er strenge regels omtrent hygiëne.

Afnemers krijgen hun voedsel weer als voedselpakket. Zo zijn er zo kort mogelijk mensen aanwezig en is er zo weinig mogelijk contact. Terwijl de afnemer tijdens de uitgifte de houdbare producten uit de krat in de eigen tassen inpakt, haalt een gastvrouw de verse producten uit de voedselbankwinkel.

Afnemers die twijfelen of ze naar de voedselbank kunnen gaan, worden verzocht contact op te nemen met de coördinator. Het voedselpakket kan thuisgebracht worden!

Om zoveel mogelijk risico op besmettingen te voorkomen, stopt de voedselbank met het ontvangen van voedseldonaties, zowel vers als houdbaar, door particulieren. Zodra het weer kan, laten ze het weten.

De voedselbank beschikt momenteel over voldoende vrijwilligers. Maar wie wil helpen, kan dat alsnog. Omdat er nu geen voedsel kan worden gebracht, kan de voedselbank financiële donaties wel heel goed gebruiken. Hiervan kan voedsel worden gekocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden