Lokale bloemisten en Samen voor De Bilt werken samen aan dit initiatief. (Foto: Joyce Reimus)
Lokale bloemisten en Samen voor De Bilt werken samen aan dit initiatief. (Foto: Joyce Reimus) (Foto: Joyce Reimus)

Breng bloemen met Pasen naar zorginstellingen

De Bilt - Nog steeds zitten veel mensen gedwongen thuis. Ook met Pasen mogen zij niet naar buiten. Om deze reden is Samen voor De Bilt een actie gestart om bloemen naar een zorginstelling te brengen.

Iedereen kan bij de meeste lokale bloemisten bloemen kopen met een speciaal hiervoor gemaakt kaartje. De bloemen kunnen mensen zelf naar iemand thuis brengen, afleveren bij de voordeur van een zorginstelling of achterlaten in de winkel, waarna Samen voor De Bilt de bloemen naar een zorginstelling brengt.

Samen voor de Bilt heeft veel contacten met zorginstellingen en Biltse bedrijven. Omdat zij van zorgmedewerkers uit de instellingen hoorden dat bewoners het enorm waarderen als mensen in deze tijd spontaan bloemen geven organiseert Samen voor De Bilt deze actie.

Op donderdag 9 en vrijdag 10 april zijn de bosjes bloemen bij de meeste lokale bloemisten te koop die zij zelf geven aan iemand die gedwongen thuis zit. Of zij leveren de bloemen zelf af bij een zorginstelling in de buurt. De bloemen kunnen ook bij de bloemist in de winkel gelaten worden. Samen voor De Bilt zorgt dan dat ze dan bij een zorginstelling terecht komen.

Bloemisten

Deelnemende bloemisten zijn te herkennen aan een poster op hun winkeldeur. Daarop staat dezelfde foto als bij dit bericht. Daar liggen ook speciale kaartjes voor bij de bloemen.

Deelnemende bloemisten zijn: Maartensdijk Maertensplein: Jumbo en Boeketterie Klopper. In Bilthoven: Tuinmarkt Bilthoven, Koperwieklaan en Bloemsierkunst T Haasjes Planetenbaan. In de Bilt: Bloemenboutique Fonville Looijdijk en Janssens Bloemen Back to Basic Hessenweg.

Zorginstellingen

De volgende zorginstellingen hebben op 9 en 10 april emmers met water bij de hoofdingang staan voor de bloemen: Woonzorgcentrum d`Amandelboom; Huize het Oosten; Warande Leendert Meeshuis, Warande Schutsmantel; Reinaerde De Reiger, Thomashuis in Maartensdijk en vijf vestigingen van De Bilthuysen: Weltevreden, Biltse Hof, Rinnebeek, Koperwiek, Bremhorst.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden