Meedoen aan de individuele fietstocht kan zolang de beperkende maatregelen gelden, zo vaak je wil. (Foto: pr)
Meedoen aan de individuele fietstocht kan zolang de beperkende maatregelen gelden, zo vaak je wil. (Foto: pr) (Foto: pr)

SoloRide, fiets voor een vaccin tegen het coronavirus

Vele fietsevenementen zijn of worden afgelast, maar individueel fietsen mag binnen de gestelde maatregelen van het RIVM nog wel. Tijdens de SoloRide fiets je alleen, maar wel samen met andere deelnemers de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen.

Regio - Als SoloRider fiets je binnen of buiten en zamel je geld in om het onderzoek van het Erasmus MC naar een vaccin tegen het coronavirus te steunen. Iedereen, jong en oud, die kan fietsen mag meedoen, 'want samen overwinnen we het coronavirus'.

Twee doelen in één

Onderzoekers in het Erasmus MC, het epicentrum van de gezondheidszorg in Nederland, werken op dit moment keihard om een vaccin te vinden voor het dodelijke coronavirus. Dat moet snel, want de tijd dringt en elke dag telt. Daar is geld voor nodig. Daarnaast moeten mensen hun weerstand op peil houden om minder vatbaar te zijn voor het coronavirus, want zonder vaccin bestaat de kans dat je ziek wordt. Dus wil SoloRider de handen in één slaan en samen de strijd met elkaar aangaan.

Het concept

Het is heel simpel. Deelnemers fietsen zo vaak en ver als ze zelf willen. De route bepalen ze helemaal zelf. Deelnemers melden zich aan via www.soloride.nl. Er zijn geen inschrijfkosten, maar een donatie wordt wel gevraagd. Na iedere fietstocht kunnen deelnemers hun rit delen, als SoloRider, op Strava en/of social media met de hashtag #soloride. Dit om anderen te inspireren en motiveren om ook mee te fietsen of te doneren.

Meefietsen

Deelnemen aan de SoloRide kan tot het moment dat het RIVM besluit om de maatregelen om alleen te sporten op te heffen. Op dat moment eindigt ook de SoloRide. Dus trap mee, houd je weerstand hoog en steun het onderzoek. Elk bedrag helpt.

Houd je aan de regels

Fiets alleen en niet samen; Houd 1.5 meter afstand; Beperk sociale contacten onderweg; Blijf met gezondheidsklachten binnen; Fiets niet op vol vermogen om je immuunsysteem niet te zwaar te belasten; Volg de maatregelen van het RIVM op.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website:

www.soloride.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden