Maak iemand blij met een mooie kaart!


Nel Verkroost (rechts) neemt een doos kaarten in ontvangst van natuurfotograaf Yvette van den Berg voor verspreiding in De Bilt en Bilthoven.
Nel Verkroost (rechts) neemt een doos kaarten in ontvangst van natuurfotograaf Yvette van den Berg voor verspreiding in De Bilt en Bilthoven. (Foto: Aneo Mario Koning)

Maak iemand blij met een mooie kaart!

De Bilt-Bilthoven - Natuurfotograaf Yvette van den Berg uit Lage Vuursche wil mensen blij maken met de kaartenactie Samen Sterk.

De gedachte die daarachter schuil gaat, is dat zij een klein beetje NatuurGeluk bij mensen naar binnen wil brengen en mensen een hart onder de riem wil steken.

Natuurfoto's bieden troost en geven blijdschap. Het is wetenschappelijk bewezen dat natuur een positief effect heeft op onze gezondheid. Dat geldt niet alleen voor in de natuur zijn, maar ook het kijken naar natuurfoto's is goed voor ons welzijn. De felgekleurde tulpen op de ansichtkaart staan symbool voor de lente en nieuw leven.

Yvette bedacht een kaartenactie en begon met de hulp van sponsoren. De eerste 10.000 kaarten werden verdeeld onder de ziekenhuizen in Amersfoort en Harderwijk, maar ook gingen er kaarten naar diverse zorginstellingen. De actie verliep zo goed dat er nog eens 40.000 kaarten zijn bijgedrukt.

De kaarten zijn bestemd voor iedereen die in deze coronatijd een hart onder de riem kan gebruiken. Dat geldt voor mensen in de zorg, maar ook mensen in cruciale beroepen, het onderwijs en zoveel meer. Zelfs worden de kaarten met de handgeschreven tekst "Fijn dat jij er bent!" spontaan uitgedeeld aan bijvoorbeeld verkeersregelaars en politiemensen.

De reacties van de ontvangers zijn hartverwarmend en de glimlach die volgt, is onbetaalbaar. Nel Verkroost neemt een doos kaarten in ontvangst voor verspreiding in De Bilt en Bilthoven.

Heeft u ook interesse in een aantal kaarten, kijk dan voor meer informatie op  www.naturebliss.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden