Else en Heleen van Theater in de Kamer.
Else en Heleen van Theater in de Kamer. (Foto: Eline Buijs)

Verras je moeder dit jaar met een liedje en steun theatermakers

Bilthoven - Theater in de Kamer organiseert vanuit Bilthoven door het hele land theatervoorstellingen bij mensen thuis. Met de coronamaatregelen zijn de voorstellingen stil komen te liggen. Om theatermakers te steunen, bedachten oprichter Else Rosenboom en haar vriendin Heleen Engbers #liedjevoorjou.

Door Eline Buijs

Else: “Met Theater in de Kamer creëren we een podium voor artiesten. Theatermakers werken op ZZP-basis en alle voorstellingen in theaters zijn gecancelled. Hun inkomsten vallen nu dus plots weg. Al wandelend met onze honden, vroegen Heleen en ik ons af of we nu toch iets voor hen konden doen.”

Heleen: “We zagen veel artiesten liedjes maken als troost voor hun fans. Wat nou als je van onze artiesten een liedje krijgt, maar dan speciaal voor jou gezongen? Zo ontstond het idee van #liedjevoorjou. In plaats van een kaartje of een bloemetje, stuur je iemand een liedje van een van onze artiesten.”

Moederdag

Else: “Het is nu bijvoorbeeld bijna moederdag. Normaal gesproken hét moment voor een bezoekje. Maar veel moeders zitten dit jaar alleen. Hoe leuk is het dan om je moeder iets persoonlijks te sturen? Daarmee kan je het gemis aan dicht bij elkaar zijn, maar ook het gemis aan amusement even verlichten.”

Succes

#Liedjevoorjou js een succes. Ondertussen zijn er al meer dan 150 liedjes gemaakt. Heleen: “De reacties zijn hartverwarmend. We maakten al videoboodschappen voor jarigen, voor jubilea en bewoners van een verzorgingstehuis. Iemand stuurde met Pasen zijn vader de Matthäus Passion. Maar ook maakten we een filmpje voor de nabestaanden van een overledene.

Goede doel

Voor 25 euro bestel je een liedje. Vijf euro gaat naar het goede doel. Else: “De eerste 100 liedjes doneerden we aan de Voedselbank. De volgende 100 liedjes doneren we aan Stichting Vluchteling. Want ja, was je handen en hou 1,5 meter afstand… Vluchtelingen zouden graag willen, maar dat gaat vaak niet.

Dromen

Zodra het weer mag, willen Heleen en Else een concert geven met alle artiesten, mensen die een liedje hebben weggegeven en mensen die een liedje hebben ontvangen. Else: “Dat zal nog wel even duren, maar daar fantaseren we nu al over. Niks zo leuk als blijven dromen!”

Liedje bestellen

Wil jij ook een liedje voor iemand bestellen? Dat kan via www.theaterindekamer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden