Geen eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen in april en mei

De Bilt - Iedereen die gebruik maakt van een  Wmo -voorziening zoals hulp bij het huishouden, begeleiding of dagopvang, hoeft geen eigen bijdrage te betalen in de maanden april en mei.  Facturen voor de maanden januari, februari en maart moeten wel betaald worden, maar zijn vertraagd.

Zorg en ondersteuning kan met de coronamaatregelen vaak niet op de gebruikelijke manier geleverd worden. Hoewel zorgaanbieders opgeroepen worden de zorg wel zoveel mogelijk te blijven leveren, desnoods op een alternatieve manier, is dit niet altijd mogelijk.

Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft besloten dat over de maanden april en mei geen eigen bijdrage wordt geïnd door het CAK. Het is voor het CAK namelijk onmogelijk om op individueel niveau na te gaan of zorg wel, niet of aangepast geleverd is.

Het CAK heeft op dit moment te maken met ernstige automatiseringsproblemen. Hierdoor zijn de facturen voor de maanden januari, februari en maart nog niet verstuurd. Gebruikers van Wmo-voorzieningen moeten deze facturen wel betalen. Wanneer het CAK in staat is deze facturen te versturen is nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden