Annelies organiseert video-etentjes om de  coronasleur te doorbreken.
Annelies organiseert video-etentjes om de coronasleur te doorbreken. (Foto: )

Schuif aan bij een video-etentje

Door Eline Buijs

De sportschool is dicht, bezoek aan familie en vrienden zit er even niet in. Werken doen we thuis en het hoogtepunt van de dag is een wandelingetje naar de supermarkt. En dat al wekenlang. Annelies Kastein uit De Bilt vond een manier om toch even uit de Corona-sleur te stappen: video-etentjes.

De Bilt - Annelies: “Het is bewezen dat je van samen eten gelukkiger en gezonder wordt. Juist in crisistijd is het fijn om je verbonden te voelen. Om even afleiding te hebben en uit je bubbel te stappen. Maar door Corona zitten we meer thuis en ontmoeten we minder nieuwe mensen. Er moest toch een weg om die Corona crisis heen zijn? Zo kwamen we op het idee van video-etentjes”

Annelies brengt al ruim 10 jaar met Eet Mee mensen via de eettafel met elkaar in contact. Tijdens etentjes van Eet Mee loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Annelies: “Die mix maakt het juist zo leuk. Leeftijd, afkomst en beroep zijn niet meer belangrijk als iedereen gezellig met elkaar aan tafel zit. Aan tafel ontstaan vaak de mooiste gesprekken en zo ontmoet je nog eens mensen die je normaal nooit zou ontmoeten.”

“We waren er net aan toe om dit platform landelijk aan te bieden, toen Corona roet in het eten gooide. We hebben van de nood een deugd gemaakt door de video etentjes. Want het maakt nu natuurlijk niet meer uit waar je woont. En we lossen meteen een stukje op van het gemis aan gezellige sociale contacten en elkaar zien!”

Tips om van je video-etentje een beetje een uitje te maken heeft Annelies ook: “Dek je tafel gezellig zoals je dat zou doen als je vrienden te eten zou krijgen. Trek iets chiques aan of hou juist lekker je joggingpak aan. Zet een bos verse bloemen op tafel van de bloemist. Bestel een afhaalmenu bij een restaurant in de buurt. Zo steun je ook nog onze lokale ondernemers in deze zware tijden.”

Kortom, laat je verrassen door Eet Mee. Schuif aan bij een etentje bij iemand thuis of kook iets lekkers voor je onbekende gasten. Eet Mee kan zorgen voor de juiste verbinding.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden