De bibliotheek Bilthoven is weer open
De bibliotheek Bilthoven is weer open (Foto: bibliotheek)

Bibliotheek Bilthoven leent weer boeken uit

Bilthoven - Goed nieuws voor de bibliotheekleden. Bibliotheek Idea Bilthoven aan het Planetenplein 2 is vanaf maandag 18 mei weer  geopend met aangepaste openingstijden en dienstverlening.
Zo kan iedereen weer boeken en andere materialen lenen en terugbrengen. Sinds de aankondiging van premier Rutte dat de bibliotheken weer open mogen is Bibliotheek Idea bezig geweest om de ruimte dusdanig in te richten dat het zowel voor de bezoekers als de medewerkers veilig is.

Voorlopig is de bibliotheek alleen open voor het lenen en terugbrengen van boeken en materialen. Het lenen gebeurt via de zelfservice balies, het terugbrengen kan via de inleverbrievenbus aan de voorzijde van het Lichtruim. De leestafel, werkplekken, koffieautomaat en toiletten zijn tijdelijk buiten gebruik. Vragen stellen bij de balie kan maar indien mogelijk ontvangt de bibliotheek deze liever per mail of per telefoon (klantcontact@ideacultuur.nl).

Omdat de bibliotheek niet teveel mensen binnen mag laten, vraagt de bieb om thuis al je keus te maken en exemplaren te reserveren. Zo staan ze al voor je klaar en is elke klant ook maar kort in de bibliotheek aanwezig. Ook wil Idea dat je zoveel mogelijk alleen naar de bibliotheek komt. Een volwassene mag met 1 kind t/m 12 jaar naar binnen. Kinderen mogen niet alleen naar de bibliotheek.  

De komende periode breidt Bibliotheek Idea haar openingstijden en diensverlening verder uit. Meer informatie over de heropening is te lezen op de website www.ideacultuur.nl/open. Vanaf maandag zijn de tijdelijke openingsuren Maandag: 14.00-17.00 uur, Dinsdag: 8.30-12.00 uur, Woensdag: 8.30-12.00 uur en 14.00-17.00 uur, Vrijdag: 8.30-12.00 uur en 14.00-17.00 uur. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de Bibliotheek in Maartensdijk weer open gaat. 

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden