Brigitte (links) en Bianca kijken samen met veel plezier terug aan Bakpret!
Brigitte (links) en Bianca kijken samen met veel plezier terug aan Bakpret! (Foto: )

Bijna honderd kinderen hadden plezier bij Bakpret Maartensdijk!

Bakpret Maartensdijk was vijf jaar lang een leerzame bakcursus voor kinderen van 8 tot 12 jaar in Sojos Maartensdijk. Het initiatief werd ondersteund door MENS De Bilt. Het idee was van Brigitte van der Heijden, die de laatste jaren werd geholpen door Bianca Kerkhof . Omdat Bakpret stopt, blikken we terug met de beide dames.

Brigitte: “Als ik terugkijk ben ik trots op wat we hebben neergezet met Bakpret. Maar vooral ben ik trots op de inzet en het enthousiasme van de kinderen. Extra speciaal vind ik het dat er maar liefst vier hulpbakkers zijn voortgekomen uit de deelnemers. Een prachtig resultaat!” Er is vanaf het begin veel belangstelling geweest. Er was elk seizoen zelfs een wachtlijst. “Er was echt vraag vanuit Maartensdijk”, vult Bianca aan.

Bakpret was voor iedereen

Eén van de uitgangspunten was dat iedereen mee moest kunnen doen. Of je nou nog nooit een cup cake had gebakken of dat je al een junior masterchef was, bij Bakpret was iedereen welkom. Brigitte: “Bakken biedt ontspanning en rust in de drukke (online) wereld voor de kids. Daarbij zijn de kinderen zo blij en voldaan als ze als ze hun eigen creaties mee kunnen nemen en thuis lekker kunnen opeten met de familie. Die blije koppies, daar deed ik het voor”.

Mooie herinneringen

Bakpret was een leuke aanvulling op sporten, teken- of muziekles of andere activiteiten voor kinderen van de basisschool. Bianca: “Het leuke was ook dat de kinderen die op de basisschool rekenen, lezen en samenwerken leren, deze kennis bij de cursus in de praktijk konden brengen. Ze moesten immers het recept lezen, ingrediënten wegen en soms had je elkaar nodig voor het bakken…”. Bianca en Brigitte kijken samen terug op vele mooie herinneringen op de vrijdagmiddagen in Sojos. Die neemt niemand hen af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden