Dioni ten Busschen bij een eigen Tromp l’oeil. (C) Dioni ten Busschen
Dioni ten Busschen bij een eigen Tromp l’oeil. (C) Dioni ten Busschen (Foto: )

Ontdek de magie van de tromp l’oeil in KunstindeKelder

Sinds 6 jaar geeft beeldend kunstenaar Dioni ten Busschen in haar studio in Bilthoven schildercursussen en materclasses. Elk jaar exposeren de inmiddels 40 cursisten van Studio Dioni aan het einde van het seizoen hun werk voor familie, vrienden en bekenden. Vorig jaar werd er voor het eerst in KunstindeKelder geëxposeerd. Wegens het grote succes wordt dat dit jaar herhaald maar vanwege Corona in een andere vorm.

Vrijdagmiddag 19 juni (14.00 – 18.00 uur) en zaterdagmiddag 20 juni (14.00-17.00 uur) zijn er twee openingsmomenten. De expositie wordt beide dagen online geopend door wethouder Madeleine Bakker van gemeente De Bilt. Ook de feestelijke hapjes en attenties die bij een vernissage horen, gaan dit keer anders vanwege Corona. Diverse winkeliers in de omgeving werken mee waardoor de 1.5 meter afstandsregel gewaarborgd is.

Het thema van de expositie bij KunstindeKelder is ‘De magie van de tromp l’oeil’. De tromp l'oeil is een techniek uit de schilderswereld die "gezichtsbedrog" betekent. Schilders proberen met bepaalde technieken een optische illusie te creëren, waardoor het lijkt alsof een schilderij diepte heeft. De exposanten van Studio Dioni hebben dit thema op hun eigen manier geïnterpreteerd. Tevens zal er ander vrij werk te zien zijn. 

Bilthovense-sterren op het doek

Het einde van de expositie, zaterdag 4 juli, wordt afgesloten met een portret schilderworkshop “Bilthovense-sterren op het doek”. Diverse amateur kunstenaars gaan onder begeleiding van Dioni een bekende Bilthovenaar schilderen. De opbrengst van deze bijzondere actie komt ten goede aan een mooi, lokaal initiatief. Bart van Gerwen, acteur, verhalenverteller, zanger en muzikant, gaat een muzikaal en feestelijk optreden verzorgen voor personeel en bewoners van een zorginstelling in gemeente De Bilt.  Ike Bekking, eigenaresse van KunstindeKelder en de Bilthovense Boekhandel:  “Bart heeft de afgelopen weken meerdere muzikale gastoptredens bij zorginstellingen verzorgd. Hij zorgde hiermee voor vrolijkheid en afleiding in Coronatijd. Bart deed dit geheel voor eigen rekening. Met de opbrengst van de portret schilderactie kunnen we Bart eenmalig financieel ondersteunen in ruil voor een gezellig, muzikaal optreden in een zorginstelling. Op 4 juli maakt Bart van Gerwen bekend welke zorginstelling dit gaat worden. 

Vindt u het ook leuk om onder begeleiding van Dioni van Busschen een portret te schilderen van een bekende Bilthovenaar en om zo uw steentje bij te dragen aan deze bijzondere cultuur-voor-cultuur actie? Er zijn nog een paar schilderezels beschikbaar. Aanmelden kan via de Bilthovense Boekhandel (info@bilthovenseboekhandel.nl). De workshop is inclusief lunch.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden