Beeld uit de voorstelling Sjakie (2019) met theaterleerlingen van het KunstenHuis. Vanaf deze week kan iedereen zich weer inschrijven voor de lessen theater, dans, muziek en beeldende kunst in De Bilt, Driebergen en Zeist. www.kunstenhuis.nl
Beeld uit de voorstelling Sjakie (2019) met theaterleerlingen van het KunstenHuis. Vanaf deze week kan iedereen zich weer inschrijven voor de lessen theater, dans, muziek en beeldende kunst in De Bilt, Driebergen en Zeist. www.kunstenhuis.nl (Foto: Ruben Jorksveld)

Inschrijvingen KunstenHuis gestart

KunstenHuis, het kunstencentrum voor De Bilt, Zeist en omgeving, is druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe creatieve seizoen. Vanaf nu kunnen kinderen, jongeren en volwassenen zich inschrijven voor het nieuwe cursusjaar, dat in september van start gaat. Naast de vertrouwde cursussen op het gebied van muziek, beeldende kunst, dans en theater zijn in het cursusaanbod allerlei interessante nieuwkomers te vinden. Zo is er theatersport voor volwassenen, techlab voor creatieve kinderen, dansstijlen urban commercial en urban/show/funk en Première muziek- en samenspel-les voor kinderen.

Na de noodgedwongen sluiting van de leslocaties als gevolg van de corona-crisis, zijn vanaf 18 mei de buiten-danslessen opgestart en wordt er sinds 2 juni weer ‘gewoon’ lesgegeven.  Daarvoor zijn alle leslocaties corona-proof gemaakt. Bij het samenstellen van het cursusaanbod voor het nieuwe seizoen is rekening gehouden met een mogelijke verlenging van de corona-maatregelen. Alle lessen zijn op een veilige manier te volgen, met behoud van kwaliteit én plezier.

Zin

De afdeling Beeldende Kunst van het KunstenHuis startte van oudsher als eerste met de voorinschrijvingen voor de huidige cursisten. Hoofd van de afdeling Beeldende Kunst Maaike Kramer ziet tot haar tevredenheid dat er veel animo onder cursisten is om zich weer aan te melden voor volgend seizoen. “De zin om weer te gaan schilderen, beeldhouwen of pottenbakken is groot”, aldus Kramer, en deze signalen geven ook vertrouwen voor de andere afdelingen.    

Zomercursussen

Voor wie niet kan wachten tot september (of op zoek is naar leuke, kunstzinnige vakantieactiviteiten) biedt het KunstenHuis gedurende de zomervakantie een origineel programma voor diverse leeftijden. De inschrijvingen voor de cursussen beeldende kunst in de unieke buitenlocatie Fort Ruigenhoek in Groenekan, inmiddels een jaarlijkse traditie, zijn reeds gestart. Begin juli komt ook het zomeraanbod voor muziek, dans en theater online.

Voor meer informatie over de cursussen, inschrijven, het volgen van proeflessen en voor persoonlijk advies kan men terecht op www.kunstenhuis.nl, e-mail:  info@kunstenhuisl.nl, telefoon: 030-6958393.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden