Dioni ten Busschen bij een eigen Tromp l’oeil. (c) Dioni ten Busschen
Dioni ten Busschen bij een eigen Tromp l’oeil. (c) Dioni ten Busschen (Foto: )

Bilthovense ster op het doek

Zaterdag 4 juli gaan diverse amateur kunstenaars onder begeleiding van Dioni ten Busschen een bekende Bilthovenaar portretteren. De opbrengst van deze bijzondere actie komt ten goede aan een mooi, lokaal initiatief. De schildersessie gaat plaatsvinden in KunstindeKelder; de beneden verdieping van de Bilthovense Boekhandel. 

Bart van Gerwen, acteur, verhalenverteller, zanger en muzikant, gaat een muzikaal en feestelijk optreden verzorgen voor personeel en bewoners van een zorginstelling in gemeente De Bilt. Ike Bekking, eigenaresse van KunstindeKelder en de Bilthovense Boekhandel: “Bart heeft de afgelopen weken meerdere muzikale gastoptredens bij zorginstellingen verzorgd. Hij zorgde hiermee voor vrolijkheid en afleiding in Coronatijd. Bart deed dit geheel voor eigen rekening. Met de opbrengst van de portret schilderactie kunnen we Bart eenmalig financieel ondersteunen in ruil voor een gezellig, muzikaal optreden in een zorginstelling. Op 4 juli maakt Bart van Gerwen bekend welke zorginstelling dit gaat worden. 

Bent u benieuwd wie portret komt zitten? Vanaf 11:00 uur kunt u een kijkje komen nemen in de kelder van de Bilthovense Boekhandel aan de Julianalaan 1 in Bilthoven.

 Studio Dioni

Sinds 6 jaar geeft beeldend kunstenaar Dioni ten Busschen in haar studio in Bilthoven schildercursussen en materclasses. Elk jaar exposeren de inmiddels 40 cursisten van Studio Dioni aan het einde van het seizoen hun werk voor familie, vrienden en bekenden. Evenals vorig jaar, vindt de expositie ook dit jaar weer plaats in KunstindeKelder. Het thema van de expositie is ‘De magie van de tromp l’oeil’. De tromp l'oeil is een techniek uit de schilderswereld die "gezichtsbedrog" betekent. Schilders proberen met bepaalde technieken een optische illusie te creëren, waardoor het lijkt alsof een schilderij diepte heeft. De exposanten van Studio Dioni hebben dit thema op hun eigen manier geïnterpreteerd. 

KunstindeKelder

KunstindeKelder houdt het midden tussen een galerie met steeds wisselende exposities van verschillende kunstenaars, een kunstwinkel met bijzondere kunst- en/of gebruiksvoorwerpen en een ontmoetingsplek voor iedereen met een 'kunsthart'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden