Bewoners en makelaar in de speeltuin
Bewoners en makelaar in de speeltuin (Foto: Lies Velthuizen)

Speeltuin Lindelaan start sponsoractie met Broekman & Calis Makelaars

BILTHOVEN - Een centrale plek om kinderen te laten spelen en elkaar te ontmoeten in de Bilthovense wijk de Leijen. Met dit doel wil een bewonerscomite´ de speeltuin aan de Lindelaan een nieuw gezicht geven. Om dit mogelijk te maken zamelen zij fondsen in en starten samen met Broekman & Calis Makelaars per 1 juli een langdurige sponsoractie.

Lokaal initiatief voor een nieuwe speeltuin

Het bewonerscomite´ bestaat uit zes jonge gezinnen. Samen zijn zij nu zo’n twee jaar bezig dit plan te realiseren. Op dit moment zijn de bewoners bezig met het rondkrijgen van de financiering. Zo loopt er al een speciale inzamelingsactie voor de buurt via ?http://www.speeltuinlindelaan.nl?. Op dit moment heeft het comite´ een kleine 25% van de benodigde € 95.000 ingezameld.

Enthousiaste donaties van lokale ondernemers

Het bewonerscomite´ heeft ondertussen ook flink wat lokale ondernemers benaderd met de vraag of zij een bijdrage konden leveren aan de speeltuin. En die moeite was niet voor niks: diverse ondernemers hebben elk op hun eigen manier een steentje bijgedragen. Onder andere Gelato Burano Bilthoven, Weba Design, Bilthoven Biologicals en de Rabobank hebben al een bijdrage geleverd.

Speciale samenwerking met Broekman & Calis Makelaars

Toen het comite´ contact opnam met Broekman & Calis Makelaars waren ook zij meteen enthousiast. Anne Margriet Broekman, eigenaresse, vertelt: “Tijdens ons eerste contact hebben we direct laten weten dat we dit buurtinitiatief graag willen steunen. We zijn een jong, proactief en enthousiast kantoor en dat is het bewonerscomite´ ook. Bovendien is de Leijen een leuke buurt waar wij graag werken.”

Samen met het comite´ besloten ze om een langdurige samenwerking aan te gaan en op die manier de speeltuin voor langere tijd te ondersteunen. Naast een initie¨le grote donatie krijgt het comite´ gedurende de looptijd van een jaar voor elke begeleide aankoop van een huis in De Leijen € 250,- en voor iedere verkoop van een huis in De Leijen 25% van de courtage. Over een jaar gemeten is dit een enorme opsteker voor de speeltuin en brengt dit het einddoel van € 95.000 euro steeds dichterbij.

Lies Velthuizen, lid van het bewonerscomite´ vertelt: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking. We hopen dat mensen deze lokale betrokkenheid waarderen en hierdoor kiezen voor Broekman & Calis. Hiermee draagt men direct bij aan de vernieuwing van de speeltuin en de buurt.”

Enthousiaste ondernemers zijn van harte welkom

Het bewonerscomite´ is nog altijd op zoek naar enthousiaste lokale ondernemers die de speeltuin een warm hart toedragen. Creatieve sponsoracties zijn daarbij ook zeker welkom. Gei¨nteresseerde ondernemers kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lies Velthuizen via info@speeltuinlindelaan.nl?. Dorpsbewoners kunnen ook een steentje bijdragen door aan de inzamelactie te doneren via http://www.speeltuinlindelaan.nl. Hier is ook meer informatie over de plannen te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden