Foto: Jan Ruijne

Het wordt alleen maar beter!

Column

In september vier ik het 10-jarig jubileum van mijn winkel, in die 10 jaar hebben we min-of-meer altijd in de rotzooi gezeten. Gelukkig zijn we het keerpunt voorbij al moeten er nog wat hobbels genomen worden, ik denk maar even aan de ‘Driehoek’ en het gebrek aan parkeercapaciteit op het moment dat men tóch besluit daar te gaan bouwen maar daar gaat het nu niet over.

Nee het gaat over ‘de kers op de taart’, namelijk het prachtige Vinkenplein.

'Het is wat het is, maar ik begrijp het gewoon niet'

Als je vanaf de Julianalaan, de Vinkenlaan inkijkt met links een formidabele visspeciaalzaak en rechts een schoenenzaak met een uitstekende reputatie dan wordt je zicht gehinderd door een Tiny House, het transformatorhuisje dat echt nergens anders kan staan en waar iemand, wie? Een vergunning voor heeft afgegeven.

Het is wat het is, maar ik begrijp het gewoon niet. Er zijn zo veel offers gebracht en de Julianalaan is zo mooi geworden, het Vinkenplein wordt dat ook en dan staat daar zo’ n huisje. Om het een rotte kies in een prachtige mond vol tanden te noemen dat gaat wat ver maar ik heb nog niemand horen zeggen dat het huisje daar hoort, of dat het mooi is.

Er zit niet veel anders op dan lijdzaam toe te zien en je aandacht te verleggen naar zaken waar je wèl invloed op hebt. Bijvoorbeeld op de hanging baskets in het centrum. Een rib uit het lijf van de winkeliersvereniging maar dan heb je ook wat. En het zijn niet alleen de plantjes die tot fleur komen, het hele centrum bloeit op.

Met een ambachtelijke slager op de Kwinkelier, een vernieuwde HEMA en hippe Ibiza markt komt ons dorp merkbaar weer tot leven.

Komt het door het Coronatijdperk dat men bewust kiest voor een boodschapje in het dorp of zijn er andere factoren? Ik weet het niet maar wat ik wel weet is dat wij allemaal zeer bevoorrecht zijn in Bilthoven. Het dorp heeft echt weer wat te bieden en het wordt alleen maar beter!

Ike Bekking

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden