Foto:

Zomerschool bij Kinderopvang de Bilt

De eerste twee weken van de zomervakantie – van 20 tot en met 31 juli – organiseert Kinderopvang de Bilt een zomerschool voor kinderen die het VVE-programma (voorschoolse educatie) volgen. Door de coronacrisis hebben deze kinderen een lange tijd niet van het educatieve aanbod van de kinderopvang kunnen profiteren. Om alsnog extra bij te dragen aan het vergroten van hun ontwikkelkansen, wordt door middel van een vrolijk thema een prikkelend, uitdagend en leerzaam programma aangeboden: de zomerschool.

Het is dit jaar voor kinderopvangorganisaties mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het aanbieden van extra activiteiten in de vakanties. “Wij vinden het meer dan belangrijk dat we iets extra’s kunnen doen voor de kinderen met een VVE-indicatie. We hopen hen te stimuleren om net een stap extra te zetten, binnen hun eigen mogelijkheden. We waren dan ook erg verheugd dat we te horen kregen dat onze subsidie is toegekend”, aldus Ingrid Schimmel – pedagogisch coach bij Kinderopvang de Bilt. 

Tijdens de zomerschool wordt aan de hand van een vrolijk thema ‘Gaan met die Liaan’, een prikkelend, uitdagend en leerzaam programma aangeboden. Dit thema komt voort uit het huidige zomervakantieprogramma van de BSO-vestigingen en wordt voor twee zomerweken ook ingezet voor de VVE-peuters. Twee weken op rij gaan in drie ochtenden, 16 kinderen per dag op ontdekkingstocht door de jungle. Ingrid Schimmel: “We zien de zomerschool voor de VVE-peuters echt als een pilot. We gaan er vanuit dat het echt iets toevoegt aan de ontwikkeling van de kinderen. Als dat inderdaad het geval is, willen we het de andere jaren ook gaan aanbieden.” 

n.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden