Foto:

Ontdek de omgeving met de fiets

Voor avontuur, schoonheid of rust hoef je niet op vakantie, ook vanuit huis is van alles te beleven als je je ogen er maar voor open doet! Bovendien zit je in gemeente De Bilt helemaal goed: hier vind je natuur en landschap in vele vormen: bossen, weides, watertjes en cultuurrijke oude landgoederen. Van de grootse openheid van de natte weilanden in Westbroek tot de knusse droge dennenbossen van Bilthoven en alles daar tussenin. En je kunt dit alles beleven vanaf je eigen fiets!

Lokaal met een verhaal

De fietsroutes van Biltsheerlijk leiden langs een groeiend aantal lokale en duurzame voedselproducenten in onze gemeente. De routes hebben onlangs een update gehad en zijn er weer helemaal klaar voor!

Ze leiden langs boeren, tuinders en imkers, die met hun werk het Biltse landschap onderhouden. Al deze ondernemers zetten zich in voor lekker, gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, wat ook nog van dichtbij komt! Door op de fiets langs deze bedrijven te gaan en er je boodschappen te doen, ondersteun je niet alleen de lokale economie, maar ben je ook gezond bezig voor je lichaam en welzijn.

Van adembenemend weids tot sprookjesachtig bos

Sinds de lancering van de fietsroutes twee jaar geleden, is gebleken dat vooral de route door Westbroek populair was. Landschappelijk is dat dan ook een fantastische route met weidse vergezichten. Daarom is er bij de update van de andere routes extra aandacht besteed aan de beleving van het landschap onderweg, ‘tussen de bedrijven door’. Zo is de route door De Bilt gesplitst. De twee helften zijn uitgebreid met mooie, vaak vrijliggende fietspaden door de lokale bossen en landgoederen. Hierdoor is er een compleet nieuwe ‘landgoedroute’ bijgekomen van De Bilt, via Landgoed Oostbroek, Landgoed Rhijnauwen en Landgoed Vollenhoven.

Waar vind je de fietsroutes?

De missie van Biltsheerlijk is om lokaal en milieuvriendelijk voedsel de normaalste zaak van De Bilt te maken. De fietsroutes zijn ontwikkeld om dit te ondersteunen. Ze zijn te vinden op de website: www.biltsheerlijk.nl/fietsroutes Een papieren routebeschrijving op A4 met alle bedrijven inclusief de openingstijden kun je direct zelf printen. Voor een digitale versie download je de (gratis) IZI Travel app; zoek na de installatie op ‘Biltsheerlijk’, kies één van de vijf routes en ontdek je eigen omgeving!

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden