Foto:

Adriani exposeert in PCB Uitvaartwinkel

'Weidsheid en rust, ook in ons land'. Dat is de titel van de expositie van Aline Adriani die nu te zien is in PCB Uitvaartwinkel Bilthoven.

Bilthoven - Na haar eindexamen gymnasium heeft Aline serieus overwogen om naar de tekenacademie in Den Haag te gaan, maar ze was bang dat ze zich helemaal niet thuis zou voelen tussen al die “modernen”. Ze is toen Frans gaan studeren, heeft les gegeven en heeft later gewerkt bij de Medische bibliotheek in het AZU. Pas na haar pensionering had Adriani pas tijd om zich op haar grote hobby te storten: schilderen.

Aline heeft cursussen gevolgd bij de werkschuit in De Bilt en in Zeist. Maar toch voelt zij zich vooral autodidact. Zij schildert met olieverf, maar maakt ook regelmatig aquarellen. De liefde voor wandelen, in de natuur zijn, vind je terug in haar realistische schilderijen waarin zij de ruimte, de rust, het licht en de schoonheid van de natuur probeert weer te geven,

Zij schildert de indruk die een landschap op haar achterlaat en gebruikt soms foto’s om dieren en sommige bomen weer te geven. Omdat een van haar dochters in Afrika (eerst in Senegal, nu in Uganda) woont en het landschap daar zo indrukwekkend is door de dieren, de uitzichten en de mensen, schildert zij ook graag die onderwerpen.

De expositie van Aline Adriani is te bezichtigen tot eind november 2020 in de PCB Uitvaartwinkel, Uilenpad 1 in Bilthoven. De toegang is gratis. De openingsdagen PCB Uitvaartwinkel Bilthoven zijn dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 -17.00 uur.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden