Maaike Vaandrager staand op het krukje en Judith de Graaff op haar hurken ploeteren keihard door om hun deadline te halen.
Maaike Vaandrager staand op het krukje en Judith de Graaff op haar hurken ploeteren keihard door om hun deadline te halen. (Foto: Astrid van Walsem)

Schaftkeet omtoveren tot pipowagen

'Wie wordt er nu niet vrolijk van een pipowagen?'

Astrid van Walsem

Het motto van Pippi Langkous; 'Ik heb het nooit gedaan maar ik denk dat ik het kan,' bracht Maaike Vaandrager (45) en Judith de Graaff (43) samen op het lumineuze idee om in coronatijd een pipowagen op te knappen. Zij stroopten hun mouwen op en gingen aan de slag met het plamuren, boren, schuren, zagen, timmeren, elektra om de metamorfose te realiseren.

Bilthoven- Van de een op de andere dag bevond Nederland zich in een intelligente lockdown. Thuiswerken werd de norm en het dagelijkse leven stond op zijn kop. Dat bracht Vaandrager en De Graaff samen. Allebei ervaring in de huizenbranche en tijdens coronatijd zaten ze allebei thuis met een thuiswerkende partner en de kinderen. Een situatie waarbij de muren soms op je af komen en je verlangt naar rustige werkplek of een plek om even te chillen.
Vaandrager: "We zagen om ons heen dat thuiswerken niet ideaal is als je geen echte plek hebt om je even in alle rust terug te trekken. Kinderen zijn leuk, maar hun gezelligheid gaat wel gepaard met een bepaald volume. De Graaff: "Vakanties werden geannuleerd en de term home stay vacation hoorde je overal. Dat zette ons aan het denken. Wij zijn allebei aanpakkers, gevoelsmensen en houden van klussen. Maaike kwam toen op het idee van het pimpen van een pipowagen en ik zag het gelijk voor mij. Vaandrager: "We wilden iets vrolijks in deze coronatijd en iets positiefs. En wie wordt er nu niet vrolijk van een pipowagen? Daarnaast is zo'n wagen multi inzetbaar. Je hebt er geen vergunning voor nodig en je kan hem daardoor gewoon in je tuin zetten. Een ideale werkplek of een hangout voor de kinderen. En misschien zelf wel een leuke plek voor logees."

Ideeën in overvloed. Het internet werd afgestruind en uiteindelijke leverde Marktplaats de ideale betaalbare match op. Het was wel even slikken, want de wagen zag er niet direct florissant uit met alle scheuren, kieren en afbladderde groene verf. De dames vielen voor de charmes van de schaftkeet vanwege het ronden houten plafond en authentieke houten wanden. Het thuisfront verklaarde Vaandrager en De Graaff voor gek. Tijd om de handen flink uit de mouwen te steken met een deadline van zes weken. Het begin van de zomervakantie. Vaandrager: "Om binnen ons beperkte budget te blijven, doen wij alles zelf. Het is de bedoeling om de wagen straks betaalbaar te kunnen verkopen. En ik kan tegen iedereen zeggen: pak gewoon die zaag, boor en hamer en je zult jezelf verbazen." Ondertussen is de schaftkeet om getoverd in een pipowagen en zo goed als klaar. De buitenkant is neutraal zwart en er komen straks nog plantjes aan en een soort veranda aan de zijkant. Binnen is het gezellig aangekleed met twee bankjes en een slaapplek in een soort bedstee. De Graaff lachend: "De pipowagen leveren wij straks met barbecue voor de ultieme buitenbeleving. Maar nu moeten wij echt weer verder, want over vijf dagen begint de zomervakantie al."

Astrid van Walsem
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden