Birgitte Goris in haar veldatelier van Bloem in Beeld - www.bloeminbeeld.com
Birgitte Goris in haar veldatelier van Bloem in Beeld - www.bloeminbeeld.com (Foto: Astrid van Walsem)

Bloementuin als inspiratiebron

De bloementuin is mijn veldatelier

Astrid van Walsem

Laat je verwonderen door bloemen

Door Astrid van Walsem

De komende maand zetten wij elke week een ondernemer in de kijker die meedoet aan de Biltsheerllijk fietsroutes uit De Bilt. De vijf routes variëren van 10 tot 18 km met onderweg verschillende stop- en rustpunten. De ideale manier om de mooie gemeente De Bilt beter te leren kennen.

De Bilt - Bloem in Beeld van Birgitte Goris (46) bevindt zich in route 5 op landgoed Vollenhoven. Binnen de ommuurde moestuin die haar oorsprong vindt rond het jaar 1800 loopt Birgitte op blote voeten met een zonnehoedje op door haar bloementuin. Geen strakke paden, maar een zee van kleuren en geuren waaruit gezoem en gekwetter klinkt.

Zodra je je overgeeft aan de natuur op deze plek, merk je dat de tuin je onmiddellijk omarmt. Goris heeft een tuinbouwachtergrond en is lange tijd op zoek geweest naar de ideale locatie om een eigen bedrijf te beginnen. Naast haar interesse in de natuur is zij artistiek onderlegd en heeft de kunstacademie afgerond in de overtuiging dat op een dag alles samen zou komen. Vier jaar geleden kreeg Goris de kans om een stuk van de moestuin op landgoed Vollenhoven te pachten en haar ideeën en dromen de vrije loop te geven. Op het landgoed teelt zij biologische bloemen en creëert zij haar kunstwerken.

Goris: "In deze tuin met de bloemen heb ik de verandering doorgemaakt van teler van groenten naar bloemen. Het eerste gaat over kilo's en aantallen en voelt vrij technisch. Bij bloemen gaat het voor mij over schoonheid. Ik ben veel meer vanuit mijn hart gaan werken en op creatieve en natuurlijke processen gaan vertrouwen. De bloementuin is mijn veldatelier waarin ik kan ontdekken, experimenteren en mooie boeketten kan maken."

Bij Bloem in Beeld kan je samen met Goris een arrangement boeken om zelf boeketten samen te stellen. Hierbij krijg je tips en houdt Birgitte een oogje in het zeil, zodat bloemen niet te rauw geknipt worden. Een andere mogelijkheid is om een biobloemen abonnement te nemen in de periodes dat bloemen schitteren. Ook is er een arrangement om je lievelingsvaas te schikken met de bloemen uit de tuin. Hierbij krijg je uitleg over het mini landschap dat je terugziet in jouw samengestelde boeket. Leuk om met vriendinnen en vrienden te doen. En alles onder het genot van een kop koffie of bloementhee met iets lekkers uit de tuin. Verder is het ook mogelijk om boeketten samen te laten stellen voor bruiloften, uitvaarten en andere bijzondere momenten uit het leven. Alle bloemen en planten in de tuin zijn voortgekomen uit biologische zaden en zonder kunstmest, of hoe Goris het zelf zegt: 'zonder kunst- en vliegwerk.'
Goris: "Met de producten en diensten van Bloem in Beeld wil ik graag mensen inspireren tot vergelijkbare ervaringen en hen aan hun eigen natuur, kwetsbaarheid en schoonheid herinneren. Ik zou het mooi vinden als we meer vanuit ons hart zouden leven, in verbinding met elkaar en de natuur. Ik geloof dat de wereld daar mooier van wordt."
De bloementuin is open op afspraak op dinsdag tm zaterdag. Birgitte Goris 06 45632670

Astrid van Walsem
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden