De opening van de derde Giga Kangoeroedag in 2019.
De opening van de derde Giga Kangoeroedag in 2019. Bianca Berger - van Eck

NOVA verwacht 900 kinderen op de Giga Kangoeroedag

12 september 2021 om 10:42 Atletiek Deel je nieuws

De voorbereidingen voor de vierde Giga Kangoeroedag van NOVA zijn al maanden aan de gang. En dat is nodig, want ook dit jaar verwacht de club 900 kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 op de korfbalvelden. Woensdag 22 september is het zover!

Sportaanbod voor jonge kinderen
De Giga Kangoeroedag is een sport- en spelletjes dag voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. Met deze dag wil Nova sporten en bewegen promoten bij jonge kinderen. De afgelopen jaren heeft Nova gemerkt dat hier ook zeker behoefte aan is in de gemeente De Bilt, want met ruim 50 leden heeft de club inmiddels de meeste ‘Kangoeroes’ van Nederland.

Spelletjes voor 900 kinderen
22 september belooft een feestelijke dag te worden. Rond 8.45 uur zal wethouder van sport, Madeleine Bakker-Smit, de Giga Kangoeroedag 2021 openen. Vanaf dan verwelkomt Nova verdeeld over de ochtend en middag 900 kinderen van verschillende basisscholen uit De Bilt en Bilthoven. Deze kinderen gaan in groepjes allerlei bal-, tik-, en korfbalspelletjes doen. Om alle groepjes kinderen goed te begeleiden, krijgt Nova hulp van 75 studenten van Sport College Utrecht en MBO Amersfoort Sport en Bewegen. Nova kan deze dag financieren door onder andere een subsidie van de Biltse Sport Federatie (BSF).

U bent van harte welkom om deze feestelijke dag bij Nova te bezoeken. Uiteraard houdt Nova rekening met de huidige coronamaatregelen. Het programma is rond 14.00 uur afgelopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie