Foto:

Zwemmen of verzuipen

  Column

Nee, ik ga het in deze laatste column van dit jaar niet hebben over wat er allemaal niet kon. Dat is namelijk te veel om op te noemen. Ik neem u graag mee naar wat er wèl kon.

De eerste herinnering gaat uit naar maart, de Boekenweek met als start het Boekenbal! Wàt een feest was dat! Een week later gingen we in intelligente lock-down. Tussen de maatregelen door hebben wij toch nog drie fantastische lezingen met ‘grote literairenamen’ mogen organiseren en u ging lezen, deed spelletjes, ging puzzelen, kaarten versturen, kocht wandelkaarten en zo meer. De boekhandel heeft niet te lijden gehad onder de lock-down, sterker nog: u kwam juist vaker en dat begrijpen we wel. Het geldt overigens ook voor de banketbakker en de bloemist.

Wat een veerkracht tonen deze ondernemers

Omdat dit een positief verhaal is, ga ik het nu niet hebben over al die ondernemers die het zwaar hebben, geloof me, daar ben ik me enorm van bewust! En zodra het mag ga ik met mijn hele team uit eten in Bilthoven! Als je ‘met je rug tegen de muur staat’ dan kan je twee dingen doen: zwemmen of verzuipen. Wàt een respect heb ik voor al die ondernemers die zijn gaan zwemmen om het hoofd boven water te houden (mensen wat is onze taal toch rijk!). Van afhaalmaaltijden, tot online bier- en wijnproeverijen, online concerten en ik wil u graag even wijzen op de online muziekbingo die Eetcafé van Miltenburg volgende week organiseert.

Daarnaast zien we om ons heen hoe de horeca nog steeds haar steentje bijdraagt aan het straatbeeld. Door de buitenkant feestelijk met lichtjes te versieren terwijl er niets, maar dan ook niets, te vieren valt. Wat een veerkracht tonen deze en andere ondernemers, die de rug nog steeds rechthouden. Daarom vind ik dat wij allemaal trots op onszelf mogen zijn. Want op een enkele wanklank na, doen we netjes wat Mark ons vraagt en vertrouwen wij op betere tijden!

Column Ike Bekking

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden