Foto:

Tot ziens!

  Column

“Waar zullen we nu weer eens heen wandelen?” vroegen vriendin V en ik aan elkaar. De afgelopen 13 maanden hadden we allebei ongeveer alle straten, parken, pleinen en stegen van Noordoost Utrecht en het centrum wel gezien. Deze keer zetten we koers richting Tuindorp. “En wat ga je nu doen?” vroeg V. De meest gestelde vraag aan mij de laatste tijd. Logisch natuurlijk, want ik heb besloten om te stoppen met werken. Dat wil zeggen, met werken bij MENS De Bilt.

Het is een goede tijd geweest.

Ik zou nog een kleine twee jaar door kunnen tot mijn pensioen, maar ik wil eigenlijk minder uren werken, en dat kan ik niet in deze functie als directeur. Bovendien is er begin dit jaar nogal wat veranderd bij MENS. Ze is begin dit jaar uitgebreid met de medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin ( CJG). Een goede ontwikkeling. En er is een andere werkrelatie met de gemeente ontstaan. Kortom een klus waarvan ik vond, en de Raad van Toezicht (RvT) kon zich daarin vinden, dat er een nieuwe directeur voor de vernieuwde MENS moest komen.

Rare tijd dus nu. Alles wat ik doe in mijn werk is opeens voor het laatst. Het laatste overleg met de wethouders, de laatste vergadering met de RvT, het laatste jaarverslag en de laatste jaarrekening die onder mijn verantwoording zijn gemaakt. En ook mijn laatste column in deze krant.

Al die laatste keren nodigen ook uit om te denken aan alle eerste keren. Mijn sollicitatiegesprek in het pandje Het Hoekie op de Asserweg. Ik kende De Bilt zo slecht dat ik verdwaalde op de terugweg. De eerste bijeenkomst met personeel, het eerste gesprek met de toenmalige wethouder Mittendorff. Acht jaar en vier maanden geleden was het.

En nu stop ik. Per 1 mei. Het is een goede tijd geweest in een hele mooie gemeente met hele aardige inwoners van allerlei pluimage die wonen in zes dorpskernen. Wist ik niet eens voordat ik solliciteerde: dat de gemeente uit zes dorpen bestond. Dat heb ik wel geleerd en nog heel veel meer.

En wat ik nu ga doen? Even uitblazen, blijven zingen in m’n koor, geregeld op kleinzoontje Abel passen, met mijn lief op stap. Maar ook tijdelijke klussen, bestuurswerk, vrijwilligerswerk, of iets waar ik nog niet aan gedacht heb. In ieder geval ga ik veel fietsen en dan kom ik al gauw door de gemeente De Bilt.

Beste lezers en lezeressen, ik heb steeds met veel plezier m’n columns geschreven. Het gaat u allen goed!

Column Evelien Ribbens

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden