Afbeelding
archief

Een goede buur

22 september 2021 om 11:03 Column

Als we iets geleerd hebben van de afgelopen periode waarin we elkaar niet mochten ontmoeten en knuffelen en anderhalve meter afstand moesten houden, dan is het wel dat persoonlijk contact ongelooflijk belangrijk is. Dagelijks worden we geconfronteerd met berichten over eenzame mensen en worden we gevraagd om om ons heen te kijken en oog te hebben voor een ander. We worden gewezen op onze verantwoordelijkheid t.a.v. de samenleving.

Daarom juich ik het initiatief van Burendag van het Oranjefonds en Douwe Egberts enorm toe. Al een aantal jaren verstrekken zij subsidie om zo’ n landelijke dag te organiseren, in die zin: 25 september 2021 is uitgeroepen tot nationale burendag en als je er iets mee wilt dan moet je dat op lokaal niveau initiëren.

Onze gemeente doet mee onder het motto; ‘de Bilt gaat weer open’. En zo kwam het dat ik onlangs werd benaderd met de vraag of ik mee wilde doen. Natuurlijk! Het is een kleine moeite om iets te bedenken waardoor je wat reuring creëert en met het ter beschikking stellen van een podium draag je al weer snel je steentje bij.

Heel eerlijk gezegd was ik buitengewoon prettig verrast dat ik via de Gemeente werd benaderd om, op heel kleine schaal, mee te denken en mee te doen. Je kunt namelijk niet altijd in je eentje ‘de kar trekken’ en soms voel ik mij toch echt een einzelgänger als het gaat om het organiseren van leuke dingen.

Dus ik roep u op, nodig u uit, ga 25 september de straat op! Neem gezellig iemand mee en leer anderen kennen, kruip uit uw schulp en ontmoet! Want samen is het leuker, dat roep ik al jaren zoals u misschien weet.

En het is niet alleen maar leuker. Sociale cohesie draagt bij aan een veiligere samenleving en dat is goed voor ons allemaal!

Tot zaterdag!

Ike Bekking

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie